Ετήσια Τακτική Συνέλευση Πανελληνίου Σωματείου Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι., την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 όπως είχε προγραμματιστεί, με Πανελλαδική συμμετοχή των τακτικών μελών του σωματείου μέσω τηλεδιάσκεψης (zoom).

Η συνέλευση ξεκίνησε με την ομόφωνη εκλογή προεδρείου της ΓΣ το οποίο αποτελούμενο από τους κκ Παναγιώτη Χασάπη ως πρόεδρο, τον Κώστα Χατζηθωμάογλου  ως μέλος και τον Παναγιώτη Χαρίτο ως Γραμματέα διεύθυνε με υποδειγματικό τρόπο την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και τους ευχαριστούμε.

Τα μέλη ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Σωματείου για το έτος 2022 που πέρασε καθώς και τις προοπτικές για το 2023, ενώ παράλληλα εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός.

Η έκθεση των πεπραγμένων για το έτος 2022 και το πρόγραμμα δράσεων για το 2023 παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο κ.Βιντζηλαίο Φίλιππο.

Τα κύρια σημεία αναφοράς:

09 Μαρτίου 2022 Προσωρινή Διοικούσα – Γενική Συνέλευση & Εκλογές

15 Μαρτίου 2022 Πρώτη Σύγκληση  ΔΣ σε σώμα!

Υπολογισμός φόρου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής («1000άρικο»,)- 

Τροποποίηση του άρθρου 12 του ν. 27/1975 με ν.4808/2021 – ΦΕΚ 101/Α/19-6-2021 Άρθρο 147. 

Με πρωτοστάτη το ΠΑΣΙΔΙ και κατόπιν συντονισμένων παρεμβάσεων διαφόρων φορέων επετεύχθη επαναπροσδιορισμός των συντελεστών του Φόρου!

Εφαρμογή Ψηφιακών συστημάτων επικοινωνίας με τα μέλη! Γρήγορη και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα προβλήματα των χρηστών των σκαφών-μέλη μας, μέσω ιστοσελίδας pasidi.gr, Forum, email, Facebook Μελών και Φιλων, ZOOM, Viber κ.α.

Παρεμβάσεις για την διαφορετική ανά περιοχή ερμηνεία όσον αφορά:

1)  ΤΕΠΑΗ

2) την ακινησία

3) την ευρύτερη νομοθεσία από τις  λιμενικές αρχές

4) μετεγγραφή ΒΕΜΣ

Ισχυρή, άμεση επικοινωνία με ΑΑΔΕ, ΥΝΑΝΠ, Λιμεναρχείο και λοιπούς φορείς

Νόμος 4926/2022  Μετεγραφή από ΝΗΟΛΟΓΙΟ σε ΒΕΜΣ  Είμαστε οι μόνοι   που αναδείξαμε την αναγκαιότητα της και ολοκληρώθηκε με επιτυχία! εγκύκλιος και εφαρμογή από 23 Νοεμβρίου 2022.

Διεκδίκηση με επιτυχία για ηλεκτρονική καταχώρηση ακινησίας και των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, ψηφίστηκε και αυτό Νόμος 4926/2022  Αρθρο 72.

Φαρμακείο Επαγγελματικών Σκαφών επαφή με αρμόδιους φορείς και προγραμματισμός συνάντησης για εξομάλυνση της υπερβολής των απαιτούμενων υλικών

Βράβευση Λιμένων που αναδείχθηκαν με ψηφοφορία των Ιστιοπλόων-Μελών μας!

Τηλεδιασκέψεις ΖΟΟΜ με μέλη, κανάλι YouTube ΠΑΣΙΔΙ με Τεχνική και Εκπαιδευτική θεματολογία

Οργάνωση Ψηφιακής Βιβλιοθήκης για τα Μέλη

Ναυτικό Σαλόνι: Επιτυχημένη συμμετοχή με Εκθεσιακό Περίπτερο

Εκπτωτική Πολιτική με αναγνωρισμένες επιχειρήσεις του κλάδου

και πολλές άλλες πετυχημένες επαφές, δράσεις (Κοπή Πίτας, Σημαία ΠΑΣΙΔΙ, υλικό επικοινωνίας ΠΑΣΙΔΙ) και παρεμβάσεις που οργανώνονται για το 2023…

Οικονομικός Απολογισμός

Τον οικονομικό απολογισμό του 2022 και προϋπολογισμό του 2023 ανέλυσε στο σώμα ο ταμίας κ. Μετάλλας Λυκούργος, καθώς και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΠΑΣΙΔΙ

Επίσης έγινε παρουσίαση των επίσημων ψηφιακών διαδικασιών και υπηρεσιών, του ΔΣ, της ιστοσελίδας pasidi.gr του Forum και λοιπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ΠΑΣΙΔΙ από το μέλος του ΔΣ κ.Χατζηθωμάογλου Κωνσταντίνου.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την απαλλαγή των Διοικητικών και Οικονομικών Πεπραγμένων του 2022 του Διοικητικού Συμβουλίου και απαλλαγή των μελών του από την ευθύνη των πράξεων τους για το έτος  2022, καθώς και την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για χρήση του 2022 (1/1/2022-31/12/2022).

Κατά την διάρκεια της εντυπωσιακής πολυπληθούς συμμετοχής στην Πανελλήνια τηλεδιάσκεψη της Γενικής Συνέλευσης, τα μέλη του Σωματείου μας τίμησαν με την παρουσία τους καθ όλη την διάρκεια της τρίωρης τηλεδιάσκεψης. 

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε ευρύτερη ενημέρωση και συζήτηση με τα μέλη του ΠΑΣΙΔΙ, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται  σε θέματα λιμένων,  Νομικού και Φορολογικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και στις  εξελίξεις σχετικά με τη Μετεγγραφή από τα Νηολόγια σε ΒΕΜΣ. 

Νέα Αιτήματα και ερωτήσεις των μελών καταγράφηκαν με σκοπό τη διερεύνηση από το ΔΣ του σωματείου και διαβούλευση με τους αντίστοιχους αρμόδιους φορείς.

Πολύ σημαντικές ήταν η θετικές τοποθετήσεις των μελών για το μέχρι σήμερα έργο του Διοικητικού Συμβουλίου, γεγονός το οποίο μας τιμά και μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε στην πλεύση που έχουμε χαράξει.

Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν τον σύλλογο με την παρουσία τους.

                                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                            Ο Γενικός Γραμματέας                                                  Ο Πρόεδρος.

                        Ραδαμανθυς Φουντουλάκης                                       Βιντζηλαιος Φίλιππος               


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *