ΕΝΑΛΙΟΝΕΝΑΛΙΟΝ
    Trending

    Το ελληνικό νησί που αποτελούσε το βασίλειο των πειρατών

    26 Μαρτίου, 2023

    Τουρισμός: Πρόβλεψη για αύξηση 15% στις προγραμματισμένες πτήσεις σε σχέση με το 2019

    26 Μαρτίου, 2023

    Κωνσταντινίδης – Reds: Επενδύσεις άνω των 500 εκατ. – Πώς προχωρά η Μαρίνα Αλίμου

    26 Μαρτίου, 2023
    Facebook Instagram
    Facebook Instagram
    ΕΝΑΛΙΟΝΕΝΑΛΙΟΝ
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΝΕΑ
    • ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
      1. YACHTING
      2. ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
      3. ΥΠΟΔΟΜΕΣ
      4. ΦΟΡΕΙΣ
      5. ΔΙΕΘΝΗ
      Featured

      Θ.Κόντες | Βελτίωση κατά 35% στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2022- Το 2025 στα επίπεδα του 2019

      ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 7 Ιανουαρίου, 2022
      Recent

      Τουρισμός: Πρόβλεψη για αύξηση 15% στις προγραμματισμένες πτήσεις σε σχέση με το 2019

      26 Μαρτίου, 2023

      Η απόλυτη κρουαζιέρα που πρόκειται να κρατήσει… τρία χρόνια – Οι ελληνικοί προορισμοί που θα επισκεφθεί

      21 Μαρτίου, 2023

      Να επενδύσω σε ιστιοπλοϊκό σκάφος προς εκμετάλλευση; Πόσο κάνει; Ποιες είναι οι παγίδες; 33 απαντήσεις

      20 Μαρτίου, 2023
    • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

      Το ελληνικό νησί που αποτελούσε το βασίλειο των πειρατών

      26 Μαρτίου, 2023

      Ο φάρος και το ξωκλήσι του Αγίου Σώστη στο Μεσολόγγι

      23 Μαρτίου, 2023

      Οι εξωτικές ελληνικές παραλίες που είχαν σχέση με πειρατές

      22 Μαρτίου, 2023

      Χαλκιδική: Τέλος εποχής στο «κρυμμένο» νησάκι – Τα 100 στρ. που αλλάζουν τα πάντα

      22 Μαρτίου, 2023

      Τα 6 πιο βιώσιμα νησιά της Ελλάδας – Πρωταγωνιστής το Αιγαίο Πέλαγος

      21 Μαρτίου, 2023
    • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
      1. ΤΡΙΓΩΝΟ
      2. MATCH RACE
      3. ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
      4. WINDSURFING
      5. KITESURF
      Featured

      Την Κυριακή η Γενική Συνέλευση της ΕΙΟ

      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 24 Μαρτίου, 2023
      Recent

      Την Κυριακή η Γενική Συνέλευση της ΕΙΟ

      24 Μαρτίου, 2023

      Οι εθνικές ομάδες Techno 293 Plus & Techno 293

      23 Μαρτίου, 2023

      Το Skiathos Palace Cup ανοίγει πανιά στις 5-7 Μαϊου 2023

      23 Μαρτίου, 2023
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

      Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών Αιγαίου

      24 Μαρτίου, 2023

      Η τραγική εικόνα μιας φάλαινας που σακατεύτηκε από πλοίο στη Μεσόγειο

      21 Μαρτίου, 2023

      Διογένης ο Απολλωνιάτης – Ο πρώτος μετεωρολόγος

      19 Μαρτίου, 2023

      Φάλαινες όρκες επιτέθηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος στο στενό του Γιβραλτάρ!

      19 Μαρτίου, 2023

      Το «Ελληνικό CERN» που βρίσκεται σε βάθος 5.200 μέτρων στο Ιόνιο

      18 Μαρτίου, 2023
    • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
      1. TOP SAILORS
      2. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
      3. ΝΑΥΤΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ
      Featured

      26 Μαρτίου 2012, η ημέρα που ο Τζέιμς Κάμερον καταδύθηκε στην Τάφρο των Μαριανών

      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ 26 Μαρτίου, 2023
      Recent

      26 Μαρτίου 2012, η ημέρα που ο Τζέιμς Κάμερον καταδύθηκε στην Τάφρο των Μαριανών

      26 Μαρτίου, 2023

      Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Σ.Δ.Σ.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.)

      24 Μαρτίου, 2023

      ΤΊ είναι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

      24 Μαρτίου, 2023
    ΕΝΑΛΙΟΝΕΝΑΛΙΟΝ
    ΑΡΧΙΚΗ » ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ » YACHTING » ΣΙΤΕΣΑΠ: Η υποστήριξη και η ανάπτυξη του κλάδου κυριάρχησαν στην Ανοιχτή Συνεδρίαση της Λευκάδας
    YACHTING

    ΣΙΤΕΣΑΠ: Η υποστήριξη και η ανάπτυξη του κλάδου κυριάρχησαν στην Ανοιχτή Συνεδρίαση της Λευκάδας

    16 Δεκεμβρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
    Αντιπροσωπεία ΣΙΤΕΣΑΠ: (από αριστερά): Πακιού, Χιώτης, Κιταμρτζιάν, Γκογκώση, Λουτριώτης, Πετρέας, Δεληκάρης, Καββάς
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα την περασμένη Τρίτη 7.12.20221, η Ανοικτή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου «Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος», στην οποία συμμετείχαν τα Μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες.

    Στην Συνεδρίαση αναγνώσθηκε μήνυμα του Δημάρχου Λευκάδας κ. Χαράλαμπου Καλού, και χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, και Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – ΕΟΑΕΝ, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Καταλυμάτων Λευκάδας, και Α’ Αντιπρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, κ. Διονύσης Γαζής και ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λευκάδας κ. Μανώλης Θερμός, που όλοι εξήραν την σημασία του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαίτερα του κλάδου των ενοικιαζομένων σκαφών για την οικονομία της Λευκάδας.

    Οι τοπικές Ανοικτές Συνεδριάσεις είναι πρωτοβουλία του παρόντος  Διοικητικού Συμβουλίου (που εκλέχτηκε στην Γενική Συνέλευση του Ιουλίου 2021) και εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΣΙΤΕΣΑΠ, και πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές όπου είναι ανεπτυγμένη η δραστηριότητα του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους αναψυχής, για αμεσότερη ενημέρωση των μελών. Η Συνεδρίαση αυτή ήταν η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία, γιατί λόγω κορωνοϊού οι προηγούμενες έγιναν διαδικτυακά.

    Ο ΣΙΤΕΣΑΠ είναι το επαγγελματικό Σωματείο του κλάδου του τουριστικού επαγγελματικού σκάφους – γιώτινγκ – δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε όλη την παράκτια και  νησιωτική Ελλάδα, εκτιμάται ότι συνεισφέρει περίπου το 1,3% του ΑΕΠ της χώρας, και επηρεάζει περισσότερα από 50 επαγγέλματα.

    Ενημερωτικές εισηγήσεις έκαναν: ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις- Γεώργιος Λουτριώτης, σχετικά με απολογιστική αξιολόγηση της προηγούμενης περιόδου που δυστυχώς ήταν ακόμη σε επίπεδο του 50% του 2019 και με αρκετά προβλήματα, αλλά και σχετικά με διαφαινόμενες θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου, με την προϋπόθεση της προσαρμογής των μέτρων της πανδημίας, με την αναμενόμενη και επιθυμητή επανεκκίνηση των ταξιδίων κυρίως από τις σημαντικές αγορές της Αμερικής, της Σκανδιναβίας, της Μεγάλης Βρετανίας της Ρωσίας – Ανατολικής Ευρώπης, και της Ασίας και Κίνας, που έχουν ανασταλεί την τελευταία διετία. Ενδεικτικά ο κ. Λουτριώτης ανέφερε ότι η δυνητική πελατεία της Ελλάδας περιλαμβάνει περισσότερους από 30 εκατομμύρια Ευρωπαίους που κάνουν δραστηριότητα με σκάφος, ενώ η Ελλάδα εισπράττει σήμερα ένα ελάχιστο ποσοστό από την συνολική αγορά των ναυλώσεων στην Μεσόγειο, και ο ανταγωνισμός αυξάνεται συνεχώς.

    Πάνελ με Εισηγητές και εκπροσώπους τοπικών φορέων: (από αριστερά) Σκιαδαρέσης, Χιώτης, Κιταμρτζιάν, Λουτριώτης, Δεληκάρης, Θερμός, Γαζής

    Στην συνέχεια ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρης Δεληκάρης, έκανε παρουσίαση του festival που θα διοργανωθεί από τον ΣΙΤΕΣΑΠ για 3η φορά, το “ATHENS YACHTING FESTIVAL”, που πλέον, λόγω της ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας Αλίμου, που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού, στη Μαρίνα Δέλτα Καλλιθέας, στις 7-10 Απριλίου 2022. Περιέγραψε τις διάφορες προγραμματισμένες δράσεις και επικεντρώθηκε και στο νέο θεσμό της πρόσκλησης επαγγελματιών από το εξωτερικό για να αναπτυχθούν συνεργασίες.

    Ο Αντιπρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Κώστας Χιώτης, στην εισήγησή του ασχολήθηκε με το μείζον θέμα του ελλιμενισμού γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, που έχει γίνει εμφανές, με την είσοδο στην Ελλάδα στόλου αρκετών νέων σκαφών, με την αύξηση των καταμαράν που απαιτούν μεγαλύτερη θέση, καθώς και με άλλες δράσεις του ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ, σχετικά με την διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου. Ένα μεγάλο τμήμα της συζήτησης που ακολούθησε επικεντρώθηκε στην διαμόρφωση των οικονομικών επιβαρύνσεων του κλάδου, και τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν για τις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη.

    Μετά έλαβε τον λόγο η Γενική Γραμματέας κα Φωτεινή Κιταμρτζιάν που ανέλυσε ειδικότερα τις προβλεπόμενες νέες δομές ελλιμενισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας, ανέφερε στοιχεία από την πρόσφατη Μελέτη της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ για τον Θαλάσσιο τουρισμό (που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο και τονίζει την ανάγκη δημιουργίας νέων μαρινών και αγκυροβολίων), και ανέλυσε το θέμα των πλωτών προβλητών, που ήδη έχουν εγκριθεί για να τοποθετηθούν στον Λιμένα Λευκάδας και μελετώνται και σε άλλες περιοχές (Βλυχός, Πάλαιρος, κ.α.).

    Ακολούθησε μία πολύ ζωντανή συζήτηση στην οποία συμμετείχαν όχι μόνο οι τοπικοί επαγγελματίες αλλά και αυτοί που είχαν συνδεθεί διαδικτυακά από άλλες περιοχές της Ελλάδας, και η Συνεδρίαση έληξε με την σύμφωνη γνώμη όλων της σημασίας της ανταλλαγής απόψεων και κυρίως της παρακολούθησης των εξελίξεων και της ανάγκης να υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

    Στην Συνεδρίαση συμμετείχε επίσης και η Tοπική Εκπρόσωπος του ΣΙΤΕΣΑΠ κα Μαίρη Γκογκόση, η υπεύθυνη της Γραμματείας κα Μυρσίνη Πακιού, ο Επιστημονικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Πετρέας.

    Τα Μέλη του ΔΣ είχαν την ευκαιρία να κάνουν και συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και φορείς.

    Οι τοπικές ανοικτές συνεδριάσεις του ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ σκοπό έχουν να υπάρχει και η άμεση ενημέρωση για τις δραστηριότητες του σωματείου όπως και για την καταγραφή των τοπικών και γενικότερων θεμάτων ενδιαφέροντος των μελών, και να εξετάζονται και οι τοπικές ιδιαιτερότητες και προοπτικές για την ανάπτυξη της δραστηριότητας του επαγγελματικού σκάφους αναψυχής.

    Previous ArticleΠολύ καλή εμφάνιση των Ελλήνων ιστιοπλόων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Youth του Ομάν
    Next Article Πλώρη για ένα ακόμα πρωτάθλημα STAR έχει βάλει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

    Σχετικά άρθρα

    Τουρισμός: Πρόβλεψη για αύξηση 15% στις προγραμματισμένες πτήσεις σε σχέση με το 2019

    26 Μαρτίου, 2023

    Κωνσταντινίδης – Reds: Επενδύσεις άνω των 500 εκατ. – Πώς προχωρά η Μαρίνα Αλίμου

    26 Μαρτίου, 2023

    Ποιο Μονακό; – Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ανεβαίνει και προσελκύει

    22 Μαρτίου, 2023

    Η απόλυτη κρουαζιέρα που πρόκειται να κρατήσει… τρία χρόνια – Οι ελληνικοί προορισμοί που θα επισκεφθεί

    21 Μαρτίου, 2023
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Δημοφιλή θέματα

    Το ελληνικό νησί που αποτελούσε το βασίλειο των πειρατών

    26 Μαρτίου, 2023

    Τουρισμός: Πρόβλεψη για αύξηση 15% στις προγραμματισμένες πτήσεις σε σχέση με το 2019

    26 Μαρτίου, 2023

    Κωνσταντινίδης – Reds: Επενδύσεις άνω των 500 εκατ. – Πώς προχωρά η Μαρίνα Αλίμου

    26 Μαρτίου, 2023

    26 Μαρτίου 2012, η ημέρα που ο Τζέιμς Κάμερον καταδύθηκε στην Τάφρο των Μαριανών

    26 Μαρτίου, 2023

    Υψώθηκε η τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι της Χίου

    25 Μαρτίου, 2023

    Την Κυριακή η Γενική Συνέλευση της ΕΙΟ

    24 Μαρτίου, 2023

    Λιμάνι Ηρακλείου: Εντυπωσιακή ανάπτυξη όλων των οικονομικών μεγεθών το 2022

    24 Μαρτίου, 2023

    Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών Αιγαίου

    24 Μαρτίου, 2023

    Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Σ.Δ.Σ.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.)

    24 Μαρτίου, 2023

    ΤΊ είναι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

    24 Μαρτίου, 2023
    Διαβάζονται τώρα

    Το ελληνικό νησί που αποτελούσε το βασίλειο των πειρατών

    26 Μαρτίου, 2023

    Τουρισμός: Πρόβλεψη για αύξηση 15% στις προγραμματισμένες πτήσεις σε σχέση με το 2019

    26 Μαρτίου, 2023

    Κωνσταντινίδης – Reds: Επενδύσεις άνω των 500 εκατ. – Πώς προχωρά η Μαρίνα Αλίμου

    26 Μαρτίου, 2023
    Ακολουθήστε μας!
    • Facebook
    • Instagram

    Το μεγαλύτερο ενημερωτικό portal για τον θαλάσσιο τουρισμό και αθλητισμό.

    Συνδεθείτε μαζί μας και μείνετε ενημερωμένοι!

    Facebook Instagram
    • Επικοινωνία
    • Διαφήμιση
    • Πολιτική Προστασίας Απορρήτου
    © 2023 ΕΝΑΛΙΟΝ - Ε.Κ.Ι.Θ.Π. | ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ MARITIME HELLAS - ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.