Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποιούν οι Ελληνες ιστιοπλόοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Οπτιμιστ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπόντρουμ της Τουρκίας.
Ο Ιωάννης Τουρνής ανέβηκε στην 2η θέση της γενικής βαθμολογίας των 276 σκαφών και η Άννα Μαρία Μακρή είναι 23η στη γενική, αλλά 1η στα κορίτσια!
Αναλυτικά έχουν γίνει 4 ιστιοδρομίες. Οι αθλητές και αθλήτριες από 61 χώρες τρέχουν σε 4 γκρουπ.
Στην 3η και 4η κούρσα ο Ι.Τουρνής του Ν.Ο.Π. Φαλήρου τερμάτισε 8ος και 3ος αντίστοιχα και με 17 βαθμούς είναι δεύτερος .Προηγείται ο Ουκρανός Σ. Μαντόνιχ με 16 βαθμούς.
Πολύ καλά πάει και ο Εμμανουήλ Βομβύλας . Ο ιστιοπλόος του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής βαθμολογίας με 34 βαθμούς. Στις δυο τελευταίες ιστιοδρομίες τερμάτισε 11ος και 5ος αντίστοιχα.
Η Άννα Μαρία Μακρή του Ν.Ο.Π. Φαλήρου τερμάτισε 12η και 10η αντίστοιχα και με 52 βαθμούς είναι 23η στη γενική και 1η στα κορίτσια.

Στην 42η θέση με 67 βαθμούς είναι η Χρυσούλα Κανέλλου Κοκκινάκη του Ν.Ο. Άνδρου. Στην 3η ιστιοδρομία τερμάτισε 1η και στην 4η κατέλαβε την 10η θέση.
Ο Νικόλαος Βουγιούκας του Ν.Ο.Καλαμακίου είναι 78ος με 93 βαθμούς (12ος και 32ος αντίστοιχα).
Όλα τα αποτελέσματα του αγώνα που ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου μπορεiτε να τα βλέπετε στο link:
HTTPS://2022WORLDS.OPTIWORLD.ORG/EN/DEFAULT/RACES/RACE