ΕΝΑΛΙΟΝΕΝΑΛΙΟΝ
    Trending

    5οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ Χριστοφόρου-Αλεξάς!

    18 Αυγούστου, 2023

    Ανεβαίνει ο Μαραμενίδης στο παγκόσμιο της Χάγης

    16 Αυγούστου, 2023

    21 Έλληνες ιστιοπλόοι ρίχονται στη μάχη της πρώτης πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

    9 Αυγούστου, 2023
    Facebook Instagram
    Facebook Instagram
    ΕΝΑΛΙΟΝΕΝΑΛΙΟΝ
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΝΕΑ
    • ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
      1. YACHTING
      2. ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
      3. ΥΠΟΔΟΜΕΣ
      4. ΦΟΡΕΙΣ
      5. ΔΙΕΘΝΗ
      Featured

      Θ.Κόντες | Βελτίωση κατά 35% στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2022- Το 2025 στα επίπεδα του 2019

      ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 7 Ιανουαρίου, 2022
      Recent

      Η Celebrity Cruises αποκαλύπτει νέες γεύσεις και γαστρονομικές εμπειρίες στο νέο της πλοίο Celebrity Ascent

      29 Ιουλίου, 2023

      4o Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού

      22 Ιουλίου, 2023

      Ανάσα δροσιάς θα προσφέρει η μαρίνα Αλίμου, δίνοντας δικαίωμα στο παρασόλι

      14 Ιουλίου, 2023
    • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

      Travel + Leisure: Το island hopping στην Ελλάδα στις 25 καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές στον κόσμο το 2023

      23 Μαΐου, 2023

      7 νησιά κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

      27 Απριλίου, 2023

      Βρήκαμε την πιο ζεστή παραλία της Ελλάδας

      15 Απριλίου, 2023

      Ναύπακτος: Έκλεψε και φέτος τις εντυπώσεις ο Επιτάφιος – Φαντασμαγορικές εικόνες από το πανέμορφο ενετικό λιμάνι

      15 Απριλίου, 2023

      Το ιδιαίτερο Πάσχα στην Πάτμο – Οι εμπειρίες που προσφέρει το νησί της Αποκάλυψης

      11 Απριλίου, 2023
    • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
      1. ΤΡΙΓΩΝΟ
      2. MATCH RACE
      3. ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
      4. WINDSURFING
      5. KITE
      Featured

      5οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ Χριστοφόρου-Αλεξάς!

      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ 18 Αυγούστου, 2023
      Recent

      5οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ Χριστοφόρου-Αλεξάς!

      18 Αυγούστου, 2023

      Ανεβαίνει ο Μαραμενίδης στο παγκόσμιο της Χάγης

      16 Αυγούστου, 2023

      21 Έλληνες ιστιοπλόοι ρίχονται στη μάχη της πρώτης πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

      9 Αυγούστου, 2023
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

      Κόρινθος: Ψόφιους αχινούς ξεβράζει η θάλασσα στο Καλαμάκι

      18 Μαΐου, 2023

      Γαλάζια Σημαία 2023: Οι βραβευμένες ακτές και μαρίνες στην Ελλάδα

      12 Μαΐου, 2023

      Η Ελαφόνησος σε διεθνές φόρουμ στο Μονακό υπό τον Πρίγκιπα Αλβέρτο

      27 Απριλίου, 2023

      Βρήκαμε την πιο ζεστή παραλία της Ελλάδας

      15 Απριλίου, 2023

      Χαλκιδική: Χωματερή ο βυθός του Πόρτο Κουφό, βρέθηκε μέχρι και … σόμπα

      31 Μαρτίου, 2023
    • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
      1. TOP SAILORS
      2. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
      3. ΝΑΥΤΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ
      Featured

      Η πρώτη γυναίκα δύτρια «αποκτά» το δικό της άγαλμα στη Σύμη

      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ 10 Ιουλίου, 2023
      Recent

      Η πρώτη γυναίκα δύτρια «αποκτά» το δικό της άγαλμα στη Σύμη

      10 Ιουλίου, 2023

      Ιώαννης Παστρικάκης, ένας ΄ήρωας της σχολής Ναυτικών Δοκίμων

      6 Μαΐου, 2023

      Εντυπωσιακό ναυάγιο εντοπίστηκε στο Κάβο Ντόρο – Η ιστορία του “Χρυσή Αυγή” που βυθίστηκε το 1983

      15 Απριλίου, 2023
    ΕΝΑΛΙΟΝΕΝΑΛΙΟΝ
    ΑΡΧΙΚΗ » ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ » Ο κλάδος της κρουαζιέρας χαιρετίζει τον ρόλο της Ελλάδα ως σημαντικού κόμβου για την κρουαζιέρα και ξεδιπλώνει το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη
    ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Ο κλάδος της κρουαζιέρας χαιρετίζει τον ρόλο της Ελλάδα ως σημαντικού κόμβου για την κρουαζιέρα και ξεδιπλώνει το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη

    26 Απριλίου, 20235 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Καθώς η κρουαζιέρα συνεχίζει διεθνώς τη θετική αναπτυξιακή τροχιά της το 2023, το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο συγκεντρώνει τους ηγέτες του κλάδου από όλο τον κόσμο, αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για την Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), την ηγετική φωνή της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας, για να τοποθετηθεί πάνω στα κύρια θέματα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θα διαμορφώσουν την ατζέντα του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

    Το Forum πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, σε μια κομβική στιγμή για τη χώρα, ο ρόλος της οποίας στην ασφαλή επανέναρξη της κρουαζιέρας δημιούργησε μια μοναδική ευκαιρία να βελτιστοποιήσει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας.

    Το Forum ξεκίνησε με κεντρική ομιλία που εκφώνησε ο Pierfrancesco Vago, Πρόεδρος της CLIA και Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises. Στην ομιλία του ο κ. Vago αποκάλυψε ένα σχέδιο δράσης για βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο εστιάζει στην ανάγκη επένδυσης σε υποδομές για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του κλάδου και την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως αγορά κρουαζιέρας.

    «Η Ελλάδα είναι σημαντικός κόμβος κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, με σπουδαίες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Έχοντας αναπτύξει σημαντικά τις δυνατότητες homeporting, προτεραιότητα τώρα είναι να συνεργαστούν τα λιμάνια, οι εταιρείες κρουαζιέρας και οι αρμόδιες αρχές ώστε να δημιουργήσουν κατάλληλες υποδομές και περιβάλλον λειτουργίας σε βάθος χρόνου», δήλωσε ο Pierfrancesco Vago.

    Οι προτεινόμενες βασικές δράσεις του κ. Vago είναι η συνεργασία για την ανάδειξη νέων προορισμών, τη δημιουργία κατάλληλων λιμενικών υποδομών και περιβάλλοντος λειτουργίας, την ανάπτυξη βιώσιμων τουριστικών πρακτικών και νέων λύσεων στην ξηρά που να συνδυάζονται με τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες που αναπτύσσονται στα πλοία και η υποστήριξη της ανάπτυξης νέων καυσίμων, καθώς και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της επόμενης γενιάς ναυτικών.

    Ο κ. Vago ηγείται αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου της CLIA στο Φόρουμ, στην οποία συμμετέχουν οι Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια Ευρώπης, Sascha Gill, Αντιπροέδρος για θέματα Βιωσιμότητας, Μαρία Δεληγιάννη, Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου, και Andy Harmer, Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας.

    Η σημασία της περιοχής της Μεσογείου για τα ταξίδια κρουαζιέρας μετά την πανδημία ήταν μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων που συζητήθηκαν στην έναρξη του Forum.

    «Με τέτοια ζωντάνια και πολιτιστική ποικιλία, η περιοχή της Μεσογείου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη του κόσμου για να επισκεφτεί κάποιος. Αυτή η μαγευτική περιοχή προσφέρει πολλά ακόμα μέρη για να ανακαλύψει κανείς και ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ο καλύτερος τρόπος. Ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι μια πραγματική ευκαιρία για νέους προορισμούς, όπως απομακρυσμένες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές, και φέρνει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη σε περισσότερες κοινότητες», δήλωσε η Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια της CLIA στην Ευρώπη.

    Η ομάδα της CLIA τοποθετήθηκε πάνω σε όλα τα σημαντικά θέματα και τις βασικές προτεραιότητες για τον κλάδο, συμμετέχοντας στα σχετικά πάνελ αλλά και οργανώνοντας ειδικές συνεδρίες. Η βιώσιμη κρουαζιέρα βρίσκεται στην κορυφή αυτών των προτεραιοτήτων, καθώς τα μέλη της CLIA έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν το όραμα για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 και έχουν αναλάβει ήδη δράση για να κάνουν αυτό το όραμα πραγματικότητα, εξοπλίζοντας τα πλοία ώστε να συνδέονται με παράκτια ηλεκτρική ενέργεια, μειώνοντας τις εκπομπές προς όφελος των τοπικών πληθυσμών και επενδύοντας στην ανάπτυξη νέων βιώσιμων καυσίμων και τεχνολογιών για τα πλοία τους.

    Στο πλαίσιο του Forum η CLIA διοργάνωσε σήμερα μια συνεδρία με θέμα «Pathways to Net Zero», με συντονιστή τον Sascha Gill, Αντιπρόεδρο της CLIA για θέματα Βιωσιμότητας. Η συνεδρία κάλυψε θέματα που κυμαίνονται από την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, τις λιμενικές υποδομές και τις απαιτήσεις ασφάλειας, έως τις αρχές του Πλαισίου Poseidon, διερευνώντας τις διαθέσιμες επιλογές για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών και τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν.

    Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δυνατότητες σταδιοδρομίας στον κλάδο της κρουαζιέρας είναι μία ακόμα προτεραιότητα για την CLIA, ιδιαίτερα το 2023 που έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Η Μαρία Δεληγιάννη, Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της CLIA, θα είναι μεταξύ των συμμετεχόντων στο «YES to SEApping Forum» που θα πραγματοποιηθεί αύριο, υποστηρίζοντας αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης των νέων για το ρόλο της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού στη γαλάζια οικονομία και αναδεικνύοντας την ευκαιρία της Ελλάδας να αναπτύξει τις δεξιότητες της επόμενης γενιάς ναυτικών.

    Η ευκαιρία για τις εταιρείες κρουαζιέρας να εμπλουτίσουν τα δρομολόγια τους με νέους προορισμούς καθώς και η αυξανόμενη σημασία λιγότερο γνωστών προορισμών βρίσκονται επίσης στην ατζέντα του φετινού Forum. Η CLIA, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Ενώσεων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) διοργανώνει ένα Workshop στη διάρκεια του οποίου ο Andy Harmer, Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, μαζί με άλλους ειδικούς του κλάδου, θα συζητήσουν πώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση για διακοπές κρουαζιέρας.

    Οι εταιρείες κρουαζιέρας συνεργάζονται διαχρονικά με τους προορισμούς που επισκέπτονται για να εφαρμόζουν λύσεις τουριστικής διαχείρισης οι οποίες διατηρούν εξαιρετική την ταξιδιωτική εμπειρία για τους επισκέπτες. Ο τουρισμός κρουαζιέρας βασίζεται πολύ στη συστηματική διαχείριση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει αποτελεσματικός σχεδιασμός των ταξιδιών εκ των προτέρων. Οι επενδύσεις σε νέους λιμενικούς προορισμούς και υποδομές θα μπορούσαν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο ξεκλείδωμα των προοπτικών μελλοντικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας, μειώνοντας παράλληλα την πίεση σε δημοφιλείς προορισμούς.

    Με αναμενόμενο όγκο επιβατών στα 27-33 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2023, αύξηση 11% σε σύγκριση με το 2019, με ιδιαίτερα θετικό καταναλωτικό κλίμα καθώς η πρόθεση για κρουαζιέρα εμφανίζεται πλέον υψηλότερη από ό,τι πριν από την πανδημία, αλλά και με την έμφαση που δίνει στα βιώσιμα ταξίδια, ο κλάδος της κρουαζιέρας μπορεί να είναι ρεαλιστικά αισιόδοξος για το μέλλον.

    Previous ArticleΤο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum συγκεντρώνει τη διεθνή κοινότητα της κρουαζιέρας στην πρώτη εκδήλωση του κλάδου που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη
    Next Article Οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος κατηγορίας Όπτιμιστ U13

    Σχετικά άρθρα

    Η Celebrity Cruises αποκαλύπτει νέες γεύσεις και γαστρονομικές εμπειρίες στο νέο της πλοίο Celebrity Ascent

    29 Ιουλίου, 2023

    4o Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού

    22 Ιουλίου, 2023

    Ανάσα δροσιάς θα προσφέρει η μαρίνα Αλίμου, δίνοντας δικαίωμα στο παρασόλι

    14 Ιουλίου, 2023

    Η Celebrity Cruises εντάσσει το island hopping στα νέα της δρομολόγια στην Καραϊβική που για πρώτη φορά θα επισκέπτονται το Perfect Day at Cococay

    29 Ιουνίου, 2023
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Δημοφιλή θέματα

    Να επενδύσω σε ιστιοπλοϊκό σκάφος προς εκμετάλλευση; Πόσο κάνει; Ποιες είναι οι παγίδες; 33 απαντήσεις

    20 Μαρτίου, 2023

    Ταξινόμηση και ονόματα νεφών

    3 Απριλίου, 2020

    Οι Γοργόνες στην Ελληνική Μυθολογία

    17 Φεβρουαρίου, 2021

    Τουριστικά σκάφη υπό… «δίωξη»

    15 Μαρτίου, 2023
    Διαβάζονται τώρα

    5οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ Χριστοφόρου-Αλεξάς!

    18 Αυγούστου, 2023

    Ανεβαίνει ο Μαραμενίδης στο παγκόσμιο της Χάγης

    16 Αυγούστου, 2023

    21 Έλληνες ιστιοπλόοι ρίχονται στη μάχη της πρώτης πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

    9 Αυγούστου, 2023
    Ακολουθήστε μας!
    • Facebook
    • Instagram

    Το μεγαλύτερο ενημερωτικό portal για τον θαλάσσιο τουρισμό και αθλητισμό.

    Συνδεθείτε μαζί μας και μείνετε ενημερωμένοι!

    Facebook
    • Επικοινωνία
    • Διαφήμιση
    • Πολιτική Προστασίας Απορρήτου
    © 2023 ΕΝΑΛΙΟΝ - Ε.Κ.Ι.Θ.Π. | ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ MARITIME HELLAS - ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Privacy Policy