Κωνσταντινίδης – Reds: Επενδύσεις άνω των 500 εκατ. – Πώς προχωρά η Μαρίνα Αλίμου

Τον Οκτώβριο του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα στη Μαρίνα Αλίμου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ. Ήδη το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι μελέτες ανάπτυξης και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έργα συντήρησης και βελτιωτικές κινήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της μαρίνας. Αυτό υποστηρίζει στο powergame.gr ο διευθύνων σύμβουλος της REDS, Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Η νέα μαρίνα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί από τη REDS το 2025 και αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας, με το πλάνο ανάπτυξης του έργου να προβλέπει ότι στη χερσαία ζώνη της μαρίνας θα δημιουργηθούν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία και κτίρια εμπορικής χρήσης, καθώς και κτίρια που θα αφορούν σε ψυχαγωγική χρήση. Ακόμη, τα γραφεία διοίκησης της εταιρείας θα εγκατασταθούν στο σημείο, ενώ από τα έργα δεν θα επηρεαστεί το κολυμβητήριο, το οποίο παραμένει ενταγμένο στην περιοχή και για το οποίο έχει προβλεφθεί η ανακατασκευή των χώρων του. Η συγκεκριμένη επένδυση θα συνεισφέρει ακόμα σημαντικά στην αναβάθμιση του παραθαλάσσιου μετώπου της πόλης και θα αποτελέσει έναν νέο ισχυρό ψυχαγωγικό και τουριστικό προορισμό, φιλοδοξώντας έτσι να αλλάξει την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Όπως τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης: «Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της μαρίνας τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών συνολικά, αλλά και ειδικά προς τους ελλιμενιζόμενους ιδιοκτήτες σκαφών, ώστε η Νέα Μαρίνα Αλίμου να αποτελέσει μία από τις πιο σύγχρονες της Μεσογείου».

Cambas Project

Ένα ακόμη μεγάλο έργο που «τρέχει» η REDS είναι το Cambas Project, που αφορά σε επένδυση συνολικού ύψους 220 εκατ. ευρώ στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη. Πρόκειται για έργο που στοχεύει να αναβαθμίσει την εικόνα της Ανατολικής Αττικής. Η συγκεκριμένη επένδυση δεν περιλαμβάνει μόνο την ανάπλαση του οινοποιείου Καμπά αλλά και επιχειρηματική ανάπλαση με πολλούς χώρους ψυχαγωγίας.

Ακόμα, προβλέπεται το 50% περίπου της συνολικής έκτασης να δοθεί ως εισφορά σε γη στον δήμο Παλλήνης για κοινόχρηστη δημόσια χρήση, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη διαθέσιμη επιφάνεια πλατειών, αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών.

Γούρνες

Ακόμη, τον περασμένο μήνα υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της πρώην αμερικανικής Βάσης Γουρνών από το ΤΑΙΠΕΔ στη Reds για την έκταση 345 στρεμμάτων. Πιο συγκεκριμένα, στην παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, η REDS αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις για την ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, κατοικιών, καζίνο και εμπορικού κέντρου. Κύριος στόχος δηλαδή της θυγατρικής του Ομίλου Ελλάκτωρ είναι να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος έλξης, εμπορικής, ψυχαγωγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Το συγκεκριμένο έργο σηματοδοτεί επίσης την έναρξη σημαντικής τουριστικής επένδυσης, ενώ ήδη έχει αρχίσει να προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον τρίτων. Πρόκειται μάλιστα για ένα σχέδιο που υπολογίζεται ότι στο σύνολό του θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη: «Τα παραπάνω έργα βρίσκονται σε διαφορετική φάση ωρίμανσης. Με βάση το χρονοδιάγραμμά μας, προτεραιότητα έχει η επένδυση στην Μαρίνα Αλίμου, ακολουθεί το project αξιοποίησης του Κτήματος Καμπά και στη συνέχεια ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στις Γούρνες».

Ο ίδιος ακόμη προσθέτει ότι: «Η REDS, με τα παραπάνω δημιουργεί ένα νέο χάρτη σύνθετων αναπτύξεων, μέσω ενός επενδυτικού πλάνου άνω του μισού δισ. ευρώ με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας της εταιρείας και των ακινήτων της και με έργα τα οποία ενισχύουν την  εθνική οικονομία και προσβλέπουν στη δημιουργία μίας σύγχρονης Ελλάδας».

«Το 2023, η REDS αν και έχει ήδη ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο προς ανάπτυξη-συμπεριλαμβανομένου και του Smart Park, συνεχίζει να εξετάζει ευκαιρίες για πιθανές νέες επενδύσεις. Ωστόσο, στην παρούσα φάση επικεντρωνόμαστε στη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των έργων που έχουμε στο ενεργητικό μας, δημιουργώντας αναπτύξεις που αποδίδουν στους επενδυτές και τους μετόχους, αλλά και στην ίδια την κοινωνία» κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Πηγή


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *