Το μέλλον του yachting είναι εδώ

Παρά την αυξημένη κίνηση στον τουρισμό τις τελευταίες ημέρες, η εικόνα είναι άκρως αποκαρδιωτική αφού θυμίζει περισσότερο την αρχή της σεζόν παρά το αποκορύφωμά της. Με τις περισσότερες κρατήσεις στο yachting να έχουν μεταφερθεί πλέον για την επόμενη χρονιά φαίνεται πως ο κλάδος δεν θα καταφέρει να ανακάμψει τόσο γρήγορα όσο περίμεναν ακόμα και οι πιο συντηρητικοί στις προβλέψεις τους στην αρχή της πανδημίας.

Κάθε εμπόδιο για καλό όμως και μάλλον ήρθε η ώρα ο ευρύτερος κλάδος να ανασυσταθεί και όταν έρθει η στιγμή να επανέλθει δριμύτερος. Αν κάτι μας δίδαξε όλη αυτή η ιστορία είναι πως ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Κι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται – όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο κομμάτι του τουρισμού που λέγεται ‘θαλάσσιος τουρισμός’ θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στα πράγματα που μας ενώνουν, παρά σε αυτά που μας χωρίζουν.

Ένας τρόπος είναι με μία πλέον κοινή στρατηγική να ενισχύσουμε την προβολή της χώρας μας ως προορισμός του yachting και των θαλάσσιων δραστηριοτήτων εν γένει τόσο εκτός όσο και εντός συνόρων.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποκομίσουμε πολλαπλά οφέλη για όλους όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Από τον εργάτη στην αλάνα μέχρι τον ιδιοκτήτη τουριστικού σκάφους και το ίδιο το προϊόν. Με την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών.

Στα καλά νέα είναι ότι ολοένα και περισσότεροι δείχνουν να έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται αυτή την ανάγκη. Σε επίπεδο υποδομών οι νέες επενδύσεις δείχνουν ότι η ανάπτυξη αυτής της αγοράς είναι κάτι που αν μη τί άλλο έχει προοπτική, ενώ και ο δημόσιος διάλογος που έχει ξεκινήσει σχετικά με την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού πλαισίου γύρω από τα θαλάσσια τουριστικά επαγγέλματα υποδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει να καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις.

Αυτοί που λαμβάνουν τα μηνύματα της αγοράς, αυτοί θα είναι και οι πρωταγωνιστές του αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *