Το εύλογο αίτημα της άρσης της απαγόρευσης κατάπλου θαλαμηγών σκαφών έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας η Κατερίνα Μονογυιού

Τις προτάσεις της Ένωσης Ναυτιλιακών Πρακτόρων Ελληνικών Νησιών (ΕΝΠΕΝ) “ΜΕΓΙΣΤΗ” σχετικά με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να γίνει δυνατή η άρση της απαγόρευσης κατάπλου των θαλαμηγών σκαφών στα λιμάνια της χώρας κατέθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού.

Σύμφωνα με την ΕΝΠΕΝ “ΜΕΓΙΣΤΗ” η άρση θα μπορούσε να ξεκινήσει σταδιακά από τα μεγαλύτερα σκάφη μήκους 30 μέτρων και άνω λόγω των μεγάλων χώρων ενδιαίτησης και ψυχαγωγίας που προσφέρουν με τις εξής προϋποθέσεις:

  • να γίνεται τεστ COVID-19 σε όλους τους επιβαίνοντες του σκάφους, επιβάτες και πλήρωμα, στους τουριστικούς και μη λιμένες της χώρας όπου καταφθάνουν πριν από την επιβίβαση του κλιμακίου για τον λιμενικό, αστυνομικό και τελωνειακό έλεγχο. Το κόστος των τεστ θα καλύπτονται πλήρως από τα Θ/Γ σκάφη.
  • επιβολή καραντίνας 14 ημερών ενώ για μεγαλύτερη διασφάλιση τήρησης αυτής προτείνεται η πρόσληψη φυλάκων (security) με έξοδα των σκαφών
  • η αποβίβαση στα λιμάνια θα επιτρέπεται με αρνητικό τεστ κι ύστερα από της 14 ημέρες απομόνωσης
  • σε περίπτωση θετικού κρούσματος να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά αναλογία με αυτά που λαμβάνονται στα αεροδρόμια της χώρας, δηλαδή απομόνωση του ασθενή στην καμπίνα του και καθημερινή παρακολούθηση της υγείας του

Οι προτάσεις αυτές αφορούν λιμένες στους οποίους υφίσταται Υγειονομική Υπηρεσία.

Με τα μέτρα αυτά τονίζει η ΕΝΠΕΝ “ΜΕΓΙΣΤΗ” δεν θα επιτευχθεί μόνο το σταδιακό άνοιγμα του yachting, αλλά λόγω της 14ημερης παραμονής των πλοίων στα λιμάνια θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα στους φορείς εκμετάλλευσης αυτών και όχι μόνο.

2 Comments on “Το εύλογο αίτημα της άρσης της απαγόρευσης κατάπλου θαλαμηγών σκαφών έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας η Κατερίνα Μονογυιού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *