Το δικό του φέουδο φαίνεται πως θέλει να εγκαθιδρύσει ο Αυγενάκης

Γράφει η Ευγενία Μέντη

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κος Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τους 10 ιστιοπλοϊκούς Ομίλους της Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνάντηση αυτή, κατά την οποία τους ενημέρωσε για τον νέο αθλητικό νόμο ενώ συζήτησε μαζί τους και για τις προοπτικές ανάπτυξης του ναυταθλητικού αθλητισμού και τουρισμού του νησιού, τον κύριο Αυγενάκη συνόδευσαν τρείς υποψήφιοι της παράταξης Φρέσκος Άνεμος.

Κι αυτοί δεν ήταν άλλοι από τον υποψήφιο για την Προεδρία Γιάννη Παπαδημητρίου, πρόεδρο του ΙΟ Πειραιώς, τον Χάρη Βγενή, πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Αίολος» και τον Ανδρέα Αντωνόπουλο, πρόεδρο Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Κάπου εκεί, μαζί με τον Υφυπουργό, ο οποίος ξεκάθαρα υποστήριξε μία συγκεκριμένη παράταξη με συγκεκριμένους υποψηφίους, και δύο μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, ο Νίκος Κακλαμανάκης και ο Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι βρίσκονταν στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά».

Μάλιστα ο Φρέσκος Άνεμος εκείνες τις ημέρες είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωση με τίτλο “Στην Κρήτη φύσηξε «Φρέσκος Άνεμος» ζώντας αθλητικά”. Ας θυμηθούμε τί έλεγε εκείνη η ανακοίνωση:

“Την περιοδεία του σε ολόκληρη την Ελλάδα συνέχισε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά και υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Γιάννης Παπαδημητρίου, με σταθμό αυτή τη φορά την Κρήτη.

Μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τους Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Νικόλα Κακλαμανάκη και Παύλο Καγιαλή στα πλαίσια του “ζήσε αθλητικά”, επισκέφθηκαν ομίλους, επικοινώνησαν με τα παιδιά και στην συνέχεια μαζί συνάντησαν τους 10 ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Περιφέρειας Κρήτης και μίλησαν με εκπροσώπους από τους Ναυτικό Όμιλο Χανίων, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου, Όμιλο Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου, Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου, Ναυτικό Όμιλο Μαλλιών, Ναυτικό Όμιλο Τυμπακίου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αγίου Νικολάου «Ο Αίολος» και Ναυτικό Όμιλο Σητείας.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου ανέπτυξε στους ανθρώπους της ιστιοπλοΐας, το όραμα του για το άθλημα και παρουσίασε τα σχέδια του για καλύτερες ιστιοπλοϊκές ημέρες για όλους.

Το κατά πόσο αυτή η ξεκάθαρη υποστήριξη σε μία συγκεκριμένη παράταξη εκ μέρους του κου Αυγενάκη συνάδει με τις δηλώσεις του ότι θα δώσει τέλος στα ‘καπετανάτα και τα φέουδα’ είναι στην κρίση του καθενός. Σίγουρα δεν συνάδει με όλα όσα γνωρίζουμε περί  αυτοδιοίκητου των Ομοσπονδιών, αλλά ούτε και με τα καθήκοντα ενός Υφυπουργού.

Στο μεταξύ φαίνεται να πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του σύμφωνα με τις οποίες δήμοι και περιφέρειες δέχονται τηλεφωνήματα προκειμένου να πιέσουν τα σωματεία της περιοχής τους να εκλέξουν τον εκλεκτό του υποψήφιο, ενώ παρόμοιες καταγγελίες ακούγονται και σε άλλα αθλήματα.

Φαίνεται πως στόχος του κύριου Αυγενάκη δεν είναι να δώσει τέλος στα ‘φέουδα’, αλλά μάλλον να εγκαθιδρύσει το δικό του.

Πρόσφατα

Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες από το Πανελλήνιο του Ν.Ο. Π. Φαλήρου

Από τον ιστορικό Ν.Ο.Παλαιού Φαλήρου και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 420 έγινε η επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας και κατ’ επέκταση του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι 60 αθλητές και αθλήτριες, τηρώντας όλα τα

Το γιώτινγκ “πόλος έλξης” για επενδυτές για τη μαρίνα Καλαμαριάς

Εκ των πραγμάτων ήταν αναγκαία η παράταση έως τις 14 Ιουλίου στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Καλαμαριάς, καθώς υπήρξαν σχετικά αιτήματα από υποψήφιους επενδυτές για να προετοιμάσουν τους

μοιρασου το αρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *