Την απομάκρυνση των γραφείων του ΣΙΤΕΣΑΠ από το χώρο της Μαρίνας Αλίμου ζητά η ΕΤΑΔ

Την Παρασκευή, 20/11/2020, πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση (υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεως, προς τήρηση των μέτρων λόγω κοροναϊού) του Διοικητικού Συμβουλίου του επαγγελματικού σωματείου «Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ» με εκπροσώπους της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), αναφορικά με τις διάφορες τις προσπάθειες που επιχειρούνται για να απομακρυνθούν τα γραφεία των επαγγελματιών από το χώρο της Μαρίνας Αλίμου.

Στην συνάντηση όμως η έμφαση της ΕΤΑΔ ήταν η απομάκρυνση του γραφείου του Συνδέσμου από τον χώρο της Μαρίνας Αλίμου, δεδομένης και της έγγραφης – κοινοποιούμενης και στο Υπουργείο Οικονομικών – ενημέρωσης προς την ΕΤΑΔ από «ΤΑΙΠΕΔ» και «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», ότι η παραχώρηση της Μαρίνας θα συντελεσθεί έως την 20η Δεκεμβρίου 2020, όπως δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της ΕΤΑΔ Α.Ε. Ο Παραχωρησιούχος, με άλλα λόγια, έχει λάβει και νέα παράταση – μετά την αρχική παράταση των τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης (είχε γίνει την 13η Μαΐου 2020), ενώ έχει ήδη συνταχθεί, όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ, και το Πρωτόκολλο Παράδοσης / Παραλαβής της Μαρίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γραφεία των επαγγελματιών μελών του ΣΙΤΕΣΑΠ, βρίσκονται από τριάντα και πλέον χρόνια στον χώρο της Μαρίνας Αλίμου, που η Μαρίνα λειτουργεί ως επαγγελματική βάση του κλάδου. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται ειδικότερα και τα Γραφεία του επαγγελματικού σωματείου ΣΙΤΕΣΑΠ, από το 2004 (το Σωματείο έχει ιδρυθεί το 1997), οπότε ο τότε διαχειριστής της Μαρίνας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ είχε παραχωρήσει δύο (2) μικρούς χώρους, για τα δύο (2) σωματεία του κλάδου, ήτοι για τον «ΣΙΤΕΣΑΠ» και την «ΕΠΕΣΤ». Έκτοτε, λοιπόν, η Μαρίνα Αλίμου είναι η επαγγελματική έδρα του επαγγελματικού σωματείου ΣΙΤΕΣΑΠ, το οποίο είναι ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου κατά πολύ, αριθμού σκαφών στον κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών και εκπροσωπεί τα αιτήματα του κλάδου, των πλοιοκτητών/διαχειριστών και γενικότερα και των άλλων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ναύλωση σκαφών αναψυχής και τις συναφείς δραστηριότητες (συντήρηση, επισκευές, τροφοδοσία, πληρώματα, κλπ.).

Πιο αναλυτικά, στην ως άνω σύσκεψη – τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ: Η κα Αγγελική Μιχαλοπούλου, Γενική Διευθύντρια Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων, ο κ. Κωνσταντίνος Ντραβαλιάς, Προϊστάμενος Μονάδας Διαχείρισης Επιχειρηματικών Μονάδων, ο κ. Βασίλης Κωστοβασίλης, Διευθυντής Μονάδας Διαχείρισης Επιχειρηματικών Μονάδων και οι Δικηγόροι κκ. Ανδρέας Παλευραντζής, Παναγιώτης Παππάς και κα Ιωάννα Αλεξανδροπούλου.

Από την πλευρά του επαγγελματικού σωματείου «Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ», συμμετείχαν οι Πάρις Λουτριώτης, Πρόεδρος, Γιάννης Μακρυδάκης και Κώστας Χιώτης, Αντιπρόεδροι, Φωτεινή Κιταμρτζιάν, Γενική Γραμματέας, Αλέξανδρος Μαζαράκης, Ταμίας, Δημήτριος Δεληκάρης, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και κα Δάφνη Μπατσαρά, Νομική Σύμβουλος.

Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι έξω από τα γραφεία του Σωματείου στην Μαρίνα Αλίμου

Κατά τη διάρκεια, της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ, κ. Πάρις Λουτριώτης, εξέφρασε προς την Γενική Διευθύντρια της ΕΤΑΔ, Κα Μιχαλοπούλου, την θέση των επαγγελματιών – μελών του Συνδέσμου, αναφέροντας και τα εξής: «… εσείς – η ΕΤΑΔ – που είσαστε ο νόμιμος σημερινός διαχειριστής της Μαρίνας Αλίμου πρέπει να μιλήσετε με τον Παραχωρησιούχο, καθώς εμείς – ο ΣΙΤΕΣΑΠ – ούτε νομικά έχουμε υποχρέωση να συνομιλήσουμε μαζί του και ούτε έχουμε συζητήσει ποτέ μαζί με τον Παραχωρησιούχο, για το θέμα της απομάκρυνσης των γραφείων του Σωματείου. Βεβαίως είμασταν σε επικοινωνία, και έχουμε δηλώσει την διάθεσή μας να βρούμε εφικτή και λογική λύση, και κάναμε πέντε (5) συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του Παραχωρησιούχου, για το θέμα των οικίσκων – γραφείων των επαγγελματιών, μέχρι τις προ μερικών ημερών αυθαίρετες ενέργειες βίας απομάκρυνσης αυτών, που έχουμε ήδη καταγγείλει, και σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, μόνο όμως για την μετακίνηση των οικίσκων – γραφείων των επαγγελματιών …».

Στο πιεστικό αίτημα της ΕΤΑΔ συγκεκριμένα για να αδειάσει ο ΣΙΤΕΣΑΠ τον χώρο των γραφείων του, οι εκπρόσωποι του ΣΙΤΕΣΑΠ ενημέρωσαν την ΕΤΑΔ ότι ο ΣΙΤΕΣΑΠ συμφωνεί κατ’ αρχήν για να απομακρυνθεί από τον σημερινό χώρο όπου είναι τα γραφεία του, κατά την ημέρα της οριστικής λήξης της νέας παράτασης που έχει χορηγηθεί προς τον Παραχωρησιούχο και με την προϋπόθεση της οριστικής παραλαβής της Μαρίνας από αυτόν ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ θα έχει υποδειχθεί στον ΣΙΤΕΣΑΠ και θα έχει παραχωρηθεί έτερος αντίστοιχος χώρος – κατά την κρίση της ΕΤΑΔ – εντός της Μαρίνας, προκειμένου να εγκατασταθούν τα γραφεία σε αυτόν.

Ο ΣΙΤΕΣΑΠ έχοντας κάθε καλή διάθεση, κάλεσε την ΕΤΑΔ να καταλήξουν σε μία σαφή και βιώσιμη λύση και, γενικά, σε ένα σχέδιο πρόνοιας, προς εξυπηρέτηση των αναγκών των επαγγελματιών – μελών του σωματείου και, εν γένει, προς αποκατάσταση και διασφάλιση των νομίμων και δικαιολογημένων συμφερόντων αυτών. Άλλωστε, όσο δεν έχει οριστικοποιηθεί, έως και σήμερα, η ανάληψη της διαχείρισης της Μαρίνας από τον Παραχωρησιούχο, η συναλλαγή πρέπει να γίνει από την ΕΤΑΔ. Εντούτοις, οι εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ, προς απάντηση σε όλα τα παραπάνω, επεσήμαναν ότι τα «επαγγελματικά σωματεία πρέπει να παραδώσουν μέχρι τις 20/12/2020 το χώρο των γραφείων τους ελεύθερο, γιατί είχε παραχωρηθεί με χρησιδάνειο το οποίο έχει καταγγελθεί από την ΕΤΑΔ».

«Δεν αρνούμεθα να μετακινηθούν τα Γραφεία του Σωματείου, αλλά υπάρχει πρακτικό πρόβλημα, και πέστε μας που θα πάμε. Άλλωστε θυμίζουμε ότι η μαρίνα είναι χαρακτηρισμένη επαγγελματική στο Προεδρικό Διάταγμα και αυτό και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Δώστε μας την εναλλακτική θέση μέσα στην Μαρίνα και μετακινούμεθα», συμπλήρωσαν παρεμβαίνοντας στην συζήτηση οι Αντιπρόεδροι κκ Γιάννης Μακρυδάκης και Κώστας Χιώτης, δίνοντας έμφαση στον κίνδυνο πρόκλησης ανεπανόρθωτης βλάβης τόσο στις επιχειρήσεις των μελών του Σωματείου όσο και στην ίδια τη λειτουργία της Μαρίνας. Όμως η Γενική Διευθύντρια της ΕΤΑΔ αρνήθηκε και αντέκρουσε, λέγοντας ότι δεν μπορεί η ΕΤΑΔ να αναλάβει αυτήν την αρμοδιότητα, λόγω νομικού κωλύματος σχέσεων με τον Παραχωρησιούχο, που προέρχονται από την υπογραφείσα Σύμβαση.

Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκε και το αίτημα που έχει υποβάλει, προς τα αρμόδια Υπουργεία, ο Σύνδεσμός μας, αναφορικά με τη χωροθέτηση νέας επαγγελματικής Μαρίνας στην Αττική. Στο σημείο αυτό, η Γενική Διευθύντρια της ΕΤΑΔ ήταν θετική, για την δυνατότητα χωροθέτησης νέου τουριστικού λιμένα σε ακίνητο της ΕΤΑΔ ή κοντά σε ακίνητο της ΕΤΑΔ. Επί τούτου, όμως, επεσήμανε ότι πρέπει να υποβληθούν προτάσεις και να ακολουθήσει ειδική συνάντηση.

Πρόσφατα

Οι ελληνικές συμμετοχές στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Laser 4,7 YOUTH και TECHNO 293 PLUS

Σε δυο νέες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ετοιμάζονται να πάρουν μέρος Έλληνες ιστιοπλόοι. Ο πρώτος αγώνας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4, 7 Youth που θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία από 7

Οι νικητές του Πανελλήνιου Γιούροπ

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Γιούροπ που διοργάνωσε ο Ε.Ν.Ο.Α. Έλαβαν μέρος 22 σκάφη και έγιναν 5 ιστιοδρομίες. Στους άνδρες κέρδισε ο Γεώργιος Καραγιαννίδης

μοιρασου το αρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *