Βγαλμένο από ταινία: Το νησί των 5 κατοίκων στα Δωδεκάνησα που σαρώνει τα πάντα το καλοκαίρι

Mπορεί να πιστεύεις πως γνωρίζεις όλα τα νησιά της Ελλάδας απέξω και ανακατωτά, όμως ένα μικρό νησάκι ανατολικά της Πάτμου δυστυχώς σου διαφεύγει.

Το Μαράθι ή Μάραθο είναι ένα μικρό νησί-στολίδι των Δωδεκανήσων, το οποίο κατοικείται από μόλις 5 άτομα τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Το Μαράθι έχει έκταση ίση με ένα μεγάλο οικόπεδο,-355 στρέμματα- ενώ στον μοναδικό οικισμό που κατοικείται θα βρεις ελάχιστα σπιτάκια, δυο ταβέρνες και λίγα δωμάτια που περιμένουν να σε φιλοξενήσουν.

Πώς να φτάσεις

Για να φτάσεις στο Μαράθι πρέπει πρώτα να βρεθείς στην Πάτμο, τους Λειψούς ή την Κω. Από κάθε λιμάνι θα βρεις σκαφάκια που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από και προς το νησί.

Πού να κολυμπήσεις

Το νησί έχει μόλις μια παραλία, η οποία είναι αμμώδης και με πεντακάθαρα καταπράσινα και παγωμένα νερά. Ακόμα και σε αυτή την μια και μοναδική ακτή θα καταφέρεις να απομονωθείς και να χαλαρώσεις απόλυτα, με φόντο καταπράσινο και θέα μαγευτική.

Είναι προφανές πως η παραλία δεν έχει οργάνωση, όμως ο ίσκιος από τα δέντρα περισσεύει. Για εκείνους που θέλουν μεγαλύτερη ποικιλία, υπάρχουν καϊκάκια στο λιμάνι που σε μεταφέρουν σε διαφορετικές ακτές των απέναντι νησιών.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *