Συναρπαστικές καταδύσεις στην Αττική

Η εξερεύνηση του βυθού είναι ένα από τα πιο μαγικά χόμπυ! Αν ήδη ανήκετε σε αυτούς που περπατάνε στις γειτονιές των κοραλλιών και των υφάλων, τότε σίγουρα ξέρετε όλα τα κατατόπια. Αν όμως σκοπεύετε να ξεκινήσετε υποβρύχιες βόλτες, δεν χρειάζεται να ξενιτευτείτε. Ακόμα και στην Αττική υπάρχουν συνταρακτικοί υποβρύχιοι θησαυροί, ναυάγια που προκαλούν την φαντασία, μαγικές σπηλιές, πανέμορφα υδάτινα τοπία.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται μια κατάδυση μπορεί ακόμα και να νοικιαστεί, σχολές υπάρχουν πολλές και αξιόπιστες, μήπως ήρθε η ώρα να βρείτε την κλίση σας και να αφεθείτε στην μαγεία των βυθών; Περιττό να πούμε ότι η θάλασσα θέλει σεβασμό και γνώση, ή πολύ καλή καθοδήγηση. Ωστόσο κρατώντας τους κανόνες που στην ουσία είναι πολύ απλοί, με την έμπειρη καθοδήγηση των παλιών, μπορείτε να μυηθείτε στην ασύλληπτη ομορφιά του κρυφού κόσμου των θαλασσών. Γιατί δεν ξεκινάμε από τα αναπάντεχα σμαράγδια της Αττικής; Ας δούμε μερικούς από τους πιο εύκολους, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικούς υποβρύχιους προορισμούς που λατρεύουν οι καταδύτες!

Ο μαγικός ύφαλος της Τρυπητής και τα άλλα υποθαλάσσια θαύματα της Μακρονήσου

Στον λεγόμενο Δίαυλο Μακρονήσου – Ανατολικής Αττικής σας περιμένουν θαύματα. Ο αγαπημένος στους δύτες ύφαλος της Τρυπητής είναι ένας ζωντανός κόσμος, με προσιτό βάθος, πολύ καλή ορατότητα και βέβαια φιλοξενεί και το άγιο δισκοπότηρο όλων όσων λατρεύουν τις καταδύσεις: ένα ναυάγιο. Πρόκειται για το πλοίο Απολλωνία 2, ένα πλοίο τού 1955, που το 1980 είχε την ατυχία να προσαράξει στον – επικίνδυνο για τα πλοία – ύφαλο Τρυπητή. Η πλώρη βυθίστηκε σε βάθος 18 ως 24 μέτρων, και το θέαμα είναι πραγματικά συνταρακτικό, έτσι όπως το ναυάγιο «δένει» οπτικά με τον βραχώδη βυθό, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες. Το ναυάγιο της Απολλωνίας στην Τρυπητή είναι ένας από τους δημοφιλέστερους καταδυτικούς προορισμούς και προσφέρεται για ατμοσφαιρικές φωτογραφίες. Μένοντας στην Μακρόνησο, υπάρχουν δύο ακόμα εξαιρετικοί υποθαλάσσιοι προορισμοί, ο ύφαλος Μακρή και η Βραχονησίδα Μολυβιάτη. Ο ύφαλος Μακρή είναι ο μεσαίος από τους τρεις εντυπωσιακούς υφάλους της Μακρονήσου. Με πλούσια ζωή, καλή ορατότητα και έντονα χρώματα, αποτελεί έναν παράδεισο εικόνων και εμπειριών. Όσο για την αγαπημένοι των δυτών, την βραχονησίδα Μολυβιάτη, βρίσκεται μεταξύ του Λαυρίου και του Σουνίου, και πέρα από την εντυπωσιακή σπογγώδη ζωή που φιλοξενεί, έχει και μια εκπληκτική μικρή σπηλιά, η οποία προσφέρει κρυστάλλινη διαύγεια και καλή ορατότητα της πλούσιας ζωής της.

Στις σμαραγδένιες ομορφιές της Ανατολικής Αττικής

Το πανέμορφο Βγέθι στα βόρεια του Λαυρίου προσφέρει συνταρακτικές υποθαλάσσιες εμπειρίες, ενώ είναι ιδιαίτερα εύκολο στην πρόσβαση. Πρόκειται για μια ορατή από την στεριά βραχονησίδα, με πλούσιο βυθό στον οποίο εναλλάσσονται τα αμμώδη τοπία με βραχώδη πρανή, με ιδιαίτερα πλούσια και σμαραγδένια ζωή. Τα χρώματα θυμίζουν εξωτικές θάλασσες, ενώ οι σπόγγοι αποτελούν ολόκληρο λιβάδι. Ο Προφήτης Ηλίας από την άλλη, είναι στεριανή βάση, από όπου μπορεί κάποιος με ασφάλεια να δοκιμάσει τις δυνατότητές του και να έρθει πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο των καταδύσεων. Το βάθος φτάνει τα 20 μέτρα, η ορατότητα είναι πολύ καλή και ένα πανέμορφο σύμπλεγμα βράχων σε βάθος 18 περίπου μέτρων μπορεί να μαγέψει τον επισκέπτη των μυστικών θαλάσσιων κόσμων με τον πλούτο της ζωής που φιλοξενεί και την συνταρακτική πολυχρωμία.

Η μαγική Μαρμαρόπετρα

Στην δυτική Μακρόνησο βρίσκεται ένα πραγματικό υποβρύχιο διαμάντι, η Μαρμαρόπετρα. Πρόκειται για ένα παλάτι των βυθών, με μικρό βάθος, γεγονός που προσφέρει από την μια ιδανικές συνθήκες μακράς παραμονής, και από την άλλη είναι ιδανικός χώρος εξάσκησης για νέους αυτοδύτες. Επιπλέον, το γεγονός ότι είναι μικρό το βάθος, κάνει την Μαρμαρόπετρα κατάλληλη για νυχτερινές καταδύσεις, ακόμα και χωρίς μεγάλη εμπειρία. Λίγο νοτιότερα θα συναντήσουμε το περίφημο Νησάκι, έναν παράδεισο για τους φωτογράφους, μιας και ο πλούσιος βυθός προσφέρει μοναδικά πλάνα. Επίσης είναι κατάλληλη τοποθεσία για νυχτερινή κατάδυση.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *