Στον πάγο και οι ναυλώσεις yachting

Μεγάλη είναι η ανησυχία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σκαφών αναψυχής.

Τόσο τα προβλήματα στα νησιά του Αιγαίου από τις ροές των μεταναστών, όσο και η απρόβλεπτες εξελίξεις από τον κορονοϊό που ουσιαστικά δεν έχει κάνει ακόμα εμφανή τα πραγματικά του σημάδια στην χώρα μας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ το οποίο είναι ικανό να βάλει στον πάγο τον κλάδο.


Παράγοντες της αγοράς δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ζήτηση για ναύλωση σκαφών. Όλοι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Ένας ολόκληρος κλάδος που ζει από τη θάλασσα βρίσκεται σε αναστάτωση, μη γνωρίζοντας εάν σε ένα ή δύο μήνες θα μπορούν να έχουν έναν ικανοποιητικό αριθμό ναυλώσεων και επιβατών προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι εταιρείες φυσιολογικά.


Ήδη πολλοί επιχειρηματίες, αλλά και μέλη της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το τί μέλλει γενέσθαι σε έναν κλάδο ο οποίος βάλλεται πανταχόθεν τα τελευταία χρόνια καθώς το προεδρείο του δίνει έναν αγώνα διαρκή με την πολιτεία για τα αυτονόητα που ισχύουν σε άλλες χώρες, ενώ δύσκολο είναι να ισχύσουν στην Ελλάδα. Ευχόμαστε τις επόμενες ημέρες να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να μπορέσει να υπάρξει μία ομαλότητα στις κρατήσεις του τουρισμού. Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί κάτι αντίθετο. Θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *