Και η κόντρα καλά κρατεί…

Η ένταση μπορεί να έχει κάπως καταλαγιάσει, ο πόλεμος όμως που έχει ξεσπάσει με μπροστάρη τον Νίκο Κακλαμανάκη εναντίον της διοίκησης της ΕΙΟ εν όψει των εκλογών με αφορμή το νομοσχέδιο Αυγενάκη συνεχίζεται.

Τα γεγονότα έως σήμερα

Την αγωγή εναντίον του χρυσού Ολυμπιονίκη της Ατλάντα για τις μέχρι τώρα ατεκμηρίωτες βαριές κατηγορίες του στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τον περασμένο Νοέμβριο κατά της Διοίκησης της ΕΙΟ ακολούθησε μία ανοιχτή επιστολή με έντονο καταγγελτικό λόγο για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας.

Ποιοί την υπέγραψαν; Στο σχετικό άρθρο της Καθημερινής που πρώτη δημοσίευσε την είδηση, την επιστολή φαίνεται πως υπέγραψαν συνολικά έντεκα Ολυμπιονίκες. Ανάμεσά τους το άρθρο αναφέρει και τα ονόματα των Πελεκανάκη και Κουλιγκά, οι οποίοι ωστόσο διέψευσαν αμέσως κάθε υποστήριξη τους σε αυτή την κόντρα εναντίον της ΕΙΟ.

Ακολούθησαν ο Τάσος Μπουντούρης και ο Δημήτρης Μπούκης που τάχθηκαν με τη σειρά τους υπέρ της Ομοσπονδίας με τον πρώτο μάλιστα να αναρωτιέται αν πρόκειται περί πλαστογραφίας.

Και δεν είναι ο μόνος.

“Πλαστογραφία, εκ παραδρομής λάθος ή μήπως η εμπάθεια που γεννά μία ανεκπλήρωτη επιθυμία;” αναρωτιούνται κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα, σχέσεις και καταστάσεις αμφισβητώντας ξεκάθαρα πλέον, όχι μόνο την αντικειμενικότητα αλλά και τα βαθύτερα κίνητρα που μπορεί να οδήγησαν σε αυτό το λάθος.

Κανείς δεν μπορεί να πεί με βεβαιότητα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τους 119 ιστιοπλοϊκούς ομίλους με δικαίωμα ψήφου, οι 92 ψήφισαν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης της ομοσπονδίας για το 2019 ενώ οι δύο οικονομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών του κ. Αυγενάκη δεν έδειξαν κάποια παρατυπία.

Η μάχη των εκλογών

Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται και οι πρώτες διεκδικήσεις της Προεδρίας της ΕΙΟ. Πρώτος στην εκλογική μάχη ο Γιάννης Παπαδημητρίου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας από το 2012, και Πρόεδρος του Ι.Ο. Πειραιώς, επίσης από το 2012, μία υποψηφιότητα που υποστηρίχτηκε και δημόσια από τους Μάντη – Καγιαλή μέσω της σελίδας τους στο Facebook.

Με ήδη, λοιπόν, 8 έτη θητείας και έχοντας διατελέσει Έφορος Χορηγιών και Εκδηλώσεων, αλλά και Έφορος Εθνικών Ομάδων, ο κος Παπαδημητρίου μπορεί να μην είναι τόσο ‘φρέσκος άνεμος’ σίγουρα όμως για τους υπογράφοντες είναι μία από τις ‘μερικές εξαιρέσεις’ μίας ‘διεφθαρμένης διοίκησης’.

Τί περιμέναμε να δούμε όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν είδαμε

Καταρχήν περιμέναμε να δούμε κάποια στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες Κακλαμανάκη. Η ΕΙΟ αποτελείται από συγκεκριμένα πρόσωπα που εκλέγονται με συγκεκριμένες διαδικασίες. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν όλους ή κάποιους και ποιοί είναι αυτοί;

Εξίσου σημαντικό, περιμέναμε το ‘μανιφέστο’ των 9 Ολυμπιονικών που κλήθηκε να συνυπογράψει και να υποστηρίξει η ιστιοπλοϊκή κοινότητα να συνοδευόταν και με σαφείς προτάσεις για το μέλλον.

Ουδείς υποστήριξε ποτέ ότι ζούμε σε έναν παράδεισο και ο καθένας λίγο-πολύ αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής στην πορεία του στον απαιτητικό δρόμο του πρωταθλητισμού. Σίγουρα εννέα Ολυμπιονίκες θα έχουν πολλά να προσφέρουν στον διάλογο για βελτίωση του αθλητικού πλαισίου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσφορά τους δεν θα κινηθεί σε ένα πλαίσιο εξαιρέσεων από τους κανονισμούς που κατά καιρούς κάποιοι εξ αυτών έχουν ζητήσει γιατί κάτι τέτοιο δεν συνάδει σε καμμία περίπτωση με τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Αντιθέτως θα περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις τους που θα απαλλάξουν τους αθλητές από τα εμπόδια, ακόμα και αν αυτές αφορούν αλλαγές των κανονισμών που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Ποιόν εξυπηρετεί τελικά όλη αυτή η δημόσια κόντρα;

Σίγουρα πάντως όχι το άθλημα, σίγουρα όχι όσους συμπαρασύρει χωρίς κάποια πραγματική αιτία. Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί; Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να απαντηθεί μέσω της δικαιοσύνης πλέον βάσει και των στοιχείων που θα τεκμηριώσουν την όποια θέση.

Σε κάθε περίπτωση ίσως ένας ανοιχτός διάλογος, μία δημόσια διαβούλευση με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων να είχε βοηθήσει περισσότερο. Αν μη τί άλλο θα είχε δώσει την ευκαιρία για σκέψη, παραγωγή νέων ιδεών, αλλά – ακόμη πιο σημαντικό – την ευκαιρία να δούμε όλοι τα πράγματα και από την άλλη πλευρά.

Αυτό όμως θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο πριν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *