Πρωτοφανής επίθεση Αυγενάκη στην ΕΙΟ

Σε μία πρωτοφανή κίνηση για τον θεσμό που υπηρετεί πέρασε εχθές ο Λευτέρης Αυγενάκης. Μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξαπέλυσε επίθεση στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανεβάζοντας ένα βίντεο όπου Ολυμπιονίκες κάνουν σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της διοίκησης της ΕΙΟ τις οποίες και σχολίασε αναφέροντας:

“Συγκλονιστικές καταγγελίες από Ολυμπιονίκες που μιλούν για την αντιμετώπισή τους από τη διοίκηση Ομοσπονδίας. Σε αυτές τις νοοτροπίες βάζουμε οριστικά ΤΕΛΟΣ.”

Μάλλον ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει μπερδευτεί αν θεωρεί ότι δουλειά του είναι απλώς να σχολιάζει τέτοιου είδους καταγγελίες, να τις διαδίδει και να τις υποστηρίζει χωρίς τη δημοσιοποίηση στοιχείων που να τις τεκμηριώνουν και κάποια δέσμευση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις όπου απαιτείται.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο ίδιος πριν μερικούς μήνες εξυμνούσε την ΕΙΟ, ενώ ήταν και η πρώτη Ομοσπονδία που, έπειτα από τη σχετική αξιολόγηση μέσω του προγράμματος ΧΙΛΩΝ, έλαβε τη δεύτερη δόση της ετήσιας οικονομικής επιχορήγησης συνολικού ύψους 772.000€, χρήματα που προέρχονται από τους πολίτες και οι οποίοι δικαιούνται να γνωρίζουν με απόλυτη διαφάνεια το πού πάνε.

Τη δική της απάντηση σε όλα αυτά έδωσε μέσω σχετικής ανακοίνωσης η διοίκηση της ΕΙΟ, η οποία από την πλευρά της δεσμεύεται να γνωστοποιήσει τους τρόπους με τους οποίους υποστήριξε τους αθλητές της, ενώ για μία ακόμα φορά τονίζει ότι έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο διαχειριστικοί έλεγχοι προτού λάβει τη φετινή επιχορήγηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Μετά τις πρόσφατες «συγκλονιστικές τους αποκαλύψεις» για την διοίκηση της ΕΙΟ, η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι είναι στη διάθεση κάθε νόμιμης αρχής όλα τα ποσά, οδοιπορικά, επιβραβεύσεις, αποστολές στο εξωτερικό, καμπ, παροχές σε υλικά κλπ που έχουν καταβληθεί στους συγκεκριμένους αθλητές, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα και τους κανονισμούς που έχει ψηφίσει η γενική συνέλευση της ΕΙΟ. Άλλωστε, για κάθε ιστιοπλόο ξεχωριστά τα ποσά που έχει εισπράξει είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Επίσης, θα γνωστοποιήσει με ποιόν τρόπο και πόσο σημαντική ήταν η ηθική και υλική βοήθεια της Ομοσπονδίας σε κάποιους αθλητές για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τους ύμνους που έλεγαν υπέρ της Ομοσπονδίας όταν κατακτούσαν τα μετάλλιά τους και τις προκρίσεις τους.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ήταν η πρώτη που έλαβε τη δεύτερη δόση της φετινής επιχορήγησης κι αυτό τιμά τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο οποίος διαπίστωσε την άψογη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.

Κι αυτό μετά τους δυο διαχειριστικούς ελέγχους που έγιναν στην ΕΙΟ, αλλά και από την κατάθεση των σχετικών εγγράφων για τους ισολογισμούς και τους απολογισμούς των τελευταίων χρόνων της Ομοσπονδίας σε Υπουργείο Οικονομικών, Ελεγκτικό Συνέδριο και ΓΓΑ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη αυτή την κόντρα, πέραν των Ολυμπιονικών που τάσσονται υπέρ του Υφυπουργού Αθλητισμού, υπάρχουν και Ολυμπιονίκες που τάχθηκαν υπέρ της ΕΙΟ. Μεταξύ αυτών ο Τάσος Μπουντούρης, ο Δημήτρης Μπούκης, ο Τάκης Κουλιγκάς και ο Λεωνίδας Πελεκανάκης ενώ 92 όμιλοι κατά την 1η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΙΟ νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι ψήφισαν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αν όντως θέλει να εξυγιάνει τον αθλητικό χώρο και να τον προστατέψει, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αρχίσει να μιλά με στοιχεία και πράξεις. Ειδάλλως δεν έχει κανένα νόημα να δούμε τα ίδια πρόσωπα σε άλλες θέσεις. Ο κόσμος της ιστιοπλοΐας, και όχι μόνο, δικαιούται και πρέπει να γνωρίζει την πάσα αλήθεια όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Ας αφήσει τον καταγγελτικό λόγο για την Αντιπολίτευση ο κος Αυγενάκης λοιπόν κι ας συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα χρήματα αυτά στα οποία αναφέρονται και διεκδικούν με τόσο μεγάλη ευκολία, τα πληρώνουμε εμείς, οι πολίτες. Αν δεν μπορεί να υπάρξει σωστή διαχείριση και διαφάνεια, τότε μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια άλλη συζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *