Πλοίο «φάντασμα» προσάραξε στις ακτές της Ιρλανδίας

IRISH COAST GUARD/PA

Ένα φορτηγό πλοίο μήκους 77 μέτρων ξέβρασε στις ακτές της Ιρλανδίας η κακοκαιρία Ντένις. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Alta το οποίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τον Πειραιά.

‘Είναι κάτι που συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο’ δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής ακτοφυλακής John Tattan.

Τί είχε συμβεί;

Το φορτηγό πλοίο που είχε ναυπηγηθεί το 1976 ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι τον Σεπτέμβριο του 2018 από τον Πειραιά με προορισμό την Αϊτή ενώ έφερε σημαία Τανζανίας. Μία βλάβη που παρουσιάστηκε 1.380 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Βερμούδων ανάγκασε το δεκαμελές πλήρωμά του να το εγκαταλείψει. Το πλήρωμα διασώθηκε από την ακτοφυλακή των Η.Π.Α. και μεταφέρθηκε στο Πουέρτο Ρίκο.

Παρά τις προσπάθειες να διασωθεί κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2019, το Alta εντοπίστηκε από το παγοθραυστικό του Βασιλικού Ναυτικού της Αγγλίας HMS Protector στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού, ωστόσο για μία ακόμα φορά δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκησή του.

Το πλοίο ξεβράστηκε την περασμένη Κυριακή από την κακοκαιρία Dennis σχεδόν άθικτο στις βραχώδεις ακτές του Ballycotton, ένα ψαροχώρι της κομητείας του Cork της Ιρλανδίας έχοντας διανύσει ένα μοναχικό ταξίδι χιλιάδων μιλίων.

Το Alta θα επιθεωρηθεί άμεσα ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαρροής καυσίμων.Με πληροφορίες από το BBC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *