Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Aegean Yachting Festival!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές η μεγάλη γιορτή του θαλάσσιου τουρισμού Aegean Yachting Festival που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το τριήμερο που μας πέρασε.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 11 το πρωί της Παρασκευής ενώ τα εγκαίνια έγιναν το στις 7:30 απόγευμα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ρόδου και ολοκληρώθηκαν με ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων παρουσία των βουλευτών Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλη Υψηλάντη και Μίκας Ιατρίδη. Το Φεστιβάλ τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, και η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Φαίδρα Σπανού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείεας Boats Advisor Hub & Events κος Αναστάσιος Κωνσταντάρος ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του:

«Η Boats Advisor Hub & Events, διοργανώτρια εταιρεία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό ακριβώς αυτό, να αναδείξει, να αναπτύξει και να προωθήσει το προϊόν του θαλάσσιου τουρισμού και του yachting, τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό επίπεδο.

Η αγάπη μας για τη Ρόδο που αποτελεί και την έδρα μας, ήταν το εφαλτήριο και το σπουδαιότερο κίνητρο για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ αυτού. Όραμά μας είναι να ανακτήσει η Ρόδος τη φήμη της ως σταυροδρόμι ναυτιλίας και θαλάσσιου τουρισμού της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σκοπός μας είναι η εκδήλωση αυτή να καταστεί θεσμός ο οποίος θα αποφέρει μείζονος σημασίας οφέλη, τα οποία όλοι μπορούμε να συνάγουμε».

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα 45 σκάφη τα οποία συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και τα περίπτερα των εκθετών, αλλά και να συμμετάσχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Επιπλέον το Φεστιβάλ πλαισιώθηκε από ιστιοπλοϊκή και κωπηλατική επίδειξη, παρουσίαση των τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, αλλά και την παρουσίαση των εντυπωσιακών οχημάτων της Λέσχης Φίλων Ιστορικών Οχημάτων που ιδρύθηκε πρόσφατα στο νησί της Ρόδου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, με τους μύλους της Ρόδου να φωτίζονται σε ροζ χρώμα τιμώντας έτσι τον μήνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Φωτογραφίες: Η Ροδιακή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *