Μαρίνα Αλίμου: Τις προτάσεις του κατέθεσε ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. σχετικά με τις παράνομες κατασκευές

Νερό στο κρασί του φαίνεται να βάζει ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει η παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου στην εταιρεία ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ Α.Ε., μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Έτσι, έπειτα και από την τελευταία συνάντηση που είχε ο Σύνδεσμος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παραχωρησιούχου εταιρείας τον περασμένο μήνα, έστειλε τις αντιπροτάσεις του σχετικά με τις παράνομες κατασκευές που επί χρόνια διατηρούν οι επαγγελματίες του yachting στον χώρο.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τοποθετήσεις των μελών του, αλλά και τις πρωτοφανείς οικονομικές επιπτώσεις των περιορισμών της πανδημίας στον κλάδο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. καταρχήν φαίνεται να αποδέχεται τη μεταφορά των παράνομων εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον χερσαίο χώρο της μαρίνας, καταθέτει όμως τις δικές του προτάσεις για το πώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει εφικτό.

Έτσι, μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος προτείνει τη δημιουργία πολλαπλών χώρων φιλοξενίας των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων μέσα στη μαρίνα αντί του ενός που ήταν η αρχική πρόταση. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται να επιλεγούν τουλάχιστον τρία σημεία, το ένα κοντά στους προβλήτες 1 και 2, το δεύτερο κοντά στους προβλήτες 3 και 4 και το τρίτο στους προβλήτες 6, 7, 8 και 9. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π., δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες να απέχουν το ελάχιστο δυνατό από τα σκάφη που ναυλώνουν με ό,τι αυτό σημαίνει για τη διευκόλυνση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Όσον αφορά το κόστος αγοράς νέων iso box, ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. ξεκαθαρίζει ότι στην παρούσα συγκυρία αυτό είναι απαγορευτικό και προτείνει να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες κατασκευές με την δέσμευση να ληφθεί μέριμνα για τον ευπρεπισμό τους και την ομοιόμορφη αισθητική τους παρουσίαση.

Προκειμένου να καταστεί αυτό εφικτό, προτείνεται η παραχώρηση έκτασης 50 τ.μ. για κάθε επαγγελματία ενώ προτείνει επιπλέον τη δημιουργία διόδου προσέγγισης στους χώρους αυτούς με πλάτος τουλάχιστον 5 μέτρων, ώστε να διευκολυνθεί και η προσέγγιση των οχημάτων για μεταφορές υλικών κ.ά.

Ακόμα ζητά την τοποθέτηση πινακίδων στις δύο εισόδους της μαρίνας που θα αναφέρουν τα ονόματα των επαγγελματικών που βρίσκονται στον χώρο κι επιπλέον, όσον αφορά στην κύρια είσοδο, τοποθέτηση ευκρινούς πινακίδας στην οποία να αποτυπώνεται και χωροταξικά το σύνολο των δραστηριοποιούμενων επαγγελματιών.

Σχετικά με το μίσθωμα για τις εγκαταστάσεις αυτές, ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. κρίνει ότι το ποσό που έχει ως σήμερα συζητηθεί είναι ιδιαίτερα υψηλό και ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Έτσι, προτείναι ένα συμβολικό ετήσιο μίσθωμα που θα συνεχίσει καταβάλεται και στην περίπτωση που παραταθεί ο χρόνος υλοποίησης και ολοκλήρωσης των εργασιών αναβάθμισης της μαρίνας με δυνατότητα μόνο μικρής αναπροσαρμογής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Τέλος, οι επαγγελματίες που φιλοξενούνται στον χώρο της μαρίνας δεσμεύονται να αναλάβουν τα κόστη σχετικά με τις παροχές ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και λοιπόν υπηρεσιών προτείνεται όμως να αναλάβουν μόνο ένα μικρό, συμβολικό μέρος του κόστους εγκατάστησης των νέων αυτών παροχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *