Μαρίνα Αλίμου: έντονες αντιδράσεις για την αύξηση στα τέλη ελλιμενισμού

Έντονες αντιδράσεις όπως ήταν αναμενόμενο προκαλούν οι υψηλές αυξήσεις στις τιμές χρεώσεων ελλιμενισμού στη μαρίνα Αλίμου αμέσως μετά την ανάληψη της διαχείρισης από την παραχωρησιούχο εταιρεία Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου του Ομίλου Ελλάκτωρ.

Κι ακόμα περισσότερο γιατί οι αυξήσεις αυτές έρχονται σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο αφού έχει χτυπηθεί σκληρά από την πανδημία ενώ και οι προβλέψεις για τη νέα χρονιά είναι αρκετά δυσοίωνες με κάποιους να κάνουν λόγο για μία κίνηση της τάξεως του 40-50% του 2019.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυξήσεις αυτές που ισχύουν από τον τρέχοντα μήνα δεν ακολουθούνται – όπως είναι φυσικό – και από αντίστοιχες αλλαγές στις προσφερόμενες παροχές κι υπηρεσίες αφού οι εργασίες αναβάθμισης της μαρίνας βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Ενδεικτικά και ως προς αυτά που άμεσα αφορούν τους ιδιοκτήτες σκαφών αναφέρουμε ότι η ανακατασκευή του ηλεκτρολογικού δικτύου της μαρίνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου ενώ ακόμα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μόνιμου συστήματος πρόσδεσης των σκαφών. Αυτά που έχουν ήδη ολοκληρωθεί; Η αποκατάσταση του δικτύου πυρόσβεσης και η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης της μαρίνας.

Το πώς θα μπορέσουν οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε μία ‘αρμονική και απροβλημάτιστη συνεργασία’ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Παραχωρησιούχος σε επιστολή που απέστειλε στους ενδιαφερόμενους καλώντας τους να επαναπροσδιορίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα.

Το σίγουρο είναι ότι ο νέος τιμοκατάλογος που αναρτήθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της μαρίνας προμηνύει έναν καυτό μήνα. Κι αυτό με αποκλειστική ευθύνη του κράτους που επί χρόνια κάλυπτε την αδυναμία διαχείρισης με χαμηλές τιμές και κλείνοντας τα μάτια στις όποιες παρατυπίες όσον αφορά τους κανόνες λειτουργίας της μαρίνας δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του κεκτημένου από τους χρήστες της μαρίνας.

Δείτε εδώ τις νέες τιμές της μαρίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *