Λαύριο: Αύξηση εσόδων 63,3% στο λιμάνι μέσα στο 2021, παρά την πανδημία

Μετά τις πολύ θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του Oργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛΑΕ) για το 2020, η έντονα ανοδική πορεία συνεχίζεται και το 2021, εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αποτύπωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΛΑΕ, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1.066.895 ευρώ έναντι στόχου 653.500 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 63,3 %. Αντιστοίχως, τα έξοδα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 560.985 ευρώ έναντι στόχου 520.060 ευρώ.

Αύξηση ισοζυγίου 279,1%!

Αποτέλεσμα αυτών είναι το ισοζύγιο του ΟΛΛΑΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να διαμορφωθεί στις 505.910 ευρώ, έναντι στόχου 133.440 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 279,1 %.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΟΛΛΑΕ, λόγω πανδημίας, στερήθηκε εσόδων λόγω της μείωσης της κίνησης στην ακτοπλοΐα και βεβαίως λόγω της μη είσπραξης μισθωμάτων, εφαρμόζοντας απόλυτα τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Ο ΟΛΛΑΕ, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας, φροντίζει να εξοφλεί σε ελάχιστο χρόνο όλες τις υποχρεώσεις του προς τρίτους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Εν αναμονή της κρουαζιέρας

Η διοίκηση του ΟΛΛΑΕ ευελπιστεί ότι το 2021 θα είναι μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά, δεδομένου ότι αναμένεται η υλοποίηση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί για την εκκίνηση της κρουαζιέρας, αλλά και την αναμενόμενη αύξηση του μεταφορικού έργου της ακτοπλοΐας.

‘Αμεσοι στόχοι της διοίκησης του ΟΛΛΑΕ είναι:

  • Η πλήρης προσαρμογή των υποδομών και διαδικασιών στις ισχύουσες διεθνείς διατάξεις για τα σημεία εισόδου-εξόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης πλωτών προβλητών για την προστασία του χώρου ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και αύξηση της δυναμικότητας του συγκεκριμένου τομέα.
  • Προώθηση σχεδίου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του λιμένα και εξοικονόμηση δαπανών ενέργειας.
  • Κατασκευή του ήδη αδειοδοτημένου από το υπουργείο Ναυτιλίας έργου διαπλάτυνσης του ανατολικού finger pier, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της δραστηριότητας της κρουαζιέρας.
  • Περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του εμπορικού τομέα, με τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών.
  • Η διοίκηση του ΟΛΛΑΕ φιλοδοξεί ο λιμένας Λαυρίου να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης και του ελληνικού τουρισμού.

Πηγή

Πρόσφατα

Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες από το Πανελλήνιο του Ν.Ο. Π. Φαλήρου

Από τον ιστορικό Ν.Ο.Παλαιού Φαλήρου και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 420 έγινε η επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας και κατ’ επέκταση του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι 60 αθλητές και αθλήτριες, τηρώντας όλα τα

Το γιώτινγκ “πόλος έλξης” για επενδυτές για τη μαρίνα Καλαμαριάς

Εκ των πραγμάτων ήταν αναγκαία η παράταση έως τις 14 Ιουλίου στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Καλαμαριάς, καθώς υπήρξαν σχετικά αιτήματα από υποψήφιους επενδυτές για να προετοιμάσουν τους

μοιρασου το αρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *