Κορωνοϊός: Οι πλούσιοι αγοράζουν ιδιωτικά νησιά για πολυτελή απομόνωση

Αύξηση στα έσοδα τους σημειώνουν οι εταιρείες πώλησης ιδιωτικών νησιών το τελευταίο διάστημα, λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε διαδικτυακές παρουσιάσεις διαθέσιμων προς αγορά νησιών, παρ’ όλη την επιβολή των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω κορωνοϊού, καταγράφεται μια σημαντική αύξηση στη ζήτηση ιδιωτικών νησιών, τα οποία είναι απομονωμένα και προσφέρουν στους σύγχρονους Ροβινσώνες πολυτελείας όλες τις σύγχρονες ανέσεις αλλά και τη διασφάλιση ότι δεν θα έρθουν σε επαφή με την ευρέως μεταδιδόμενη νόσο.

Για παράδειγμα, στο Μπελίζ πωλείται ιδιωτικό νησί ενός στρέμματος στην τιμή των 180.000 δολαρίων. Το εν λόγω νησί βρίσκεται στην περιοχή Cat Caye, μόλις 20 λεπτά από την ενδοχώρα με πλωτό μέσο, ενώ διαθέτει μια φυσική προστατευμένη λιμνοθάλασσα και λευκή κοραλλιογενή άμμο, περιβάλλον ιδανικό για λάτρεις των καταδύσεων και των θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, ως πληρέστερη απομόνωση με μαγευτικές ανέσεις, προβάλλεται  από το νησί McKelvey της Βρετανικής Κολούμπια, στην τιμή των 400.000 δολαρίων . Πρόκειται για ιδιωτικό νησί 11 στρεμμάτων το οποίο διαθέτει σύγχρονη οικία δύο υπνοδωματίων με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Επιπροσθέτως, δίπλα στο κυρίως οίκημα υπάρχουν μεταξύ άλλων ένα νεόδμητο στούντιο  καθώς και εγκαταστάσεις σάουνας, θερμοκήπιο, πλυντήριο, εργαστήριο.

Στη γύρω περιοχή έχουν διαμορφωθεί μονοπάτια, ενώ η λίμνη Stuart, μήκους 90 χιλιομέτρων και πλάτους 8 χιλιομέτρων, προσφέρεται για ψάρεμα,  βαρκάδα, κολύμβηση, σκι το καλοκαίρι, καθώς και snowmobiling, ιστιοπλοΐα και πατινάζ το χειμώνα.

Το νησί ηλεκτροδοτείται από 16 ηλιακούς συλλέκτες, διαθέτει γεννήτρια ασφαλείας, δορυφορικό internet υψηλής ταχύτητας καθώς και τηλεφωνική σύνδεση, ενώ η προσέγγιση γίνεται είτε με πλωτό μέσο, είτε με υδροπλάνο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *