Καμπανάκι από Ομίλους της Περιφέρειας Ευβοϊκού για τη βιωσιμότητά τους – Ποιά προβλήματα κατέγραψε κλιμάκιο της Επιτροπής Δραστηριοτήτων της ΕΙΟ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Δραστηριότητας της ΕΙΟ για την καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τους ομίλους, πραγματοποιούνται επισκέψεις στα σωματεία και συμπληρώνονται ερωτηματολόγια, ώστε να αποτυπωθεί η πλήρης εικόνα στην Ομοσπονδία.

Έτσι, η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δραστηριότητας Λάμπρος Τσιασιώτης επισκέφθηκαν ομίλους της Περιφέρειας Ευβοϊκού και συνομίλησαν με τα μέλη των διοικήσεών τους.

Στον Ν.Ο Αγίων Αποστόλων αναφέρθηκε πρόβλημα με το έως τώρα καθεστώς παραχώρησης των εγκαταστάσεων από την τοπική Δημοτική Αρχή και το λιμενικό ταμείο. Κάποια ελάχιστα έσοδα από ελλιμενισμό μελών του ομίλου από παραχωρημένες θέσεις στο λιμενίσκο αποτελούν παρελθόν, δημιουργώντας πρόβλημα στην βιωσιμότητα και βάζοντας φρένο στην ανάπτυξη του ομίλου.

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η δυσκολία εύρεσης πτυχιούχου προπονητή για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των αθλητών. Αυτή την εποχή ο όμιλος διαθέτει μόνο έναν προπονητή.

Στον Ν.Ο. Νέων Παλατίων Ωρωπού πρόσφατη πυρκαγιά κατέστρεψε μέρος των εγκαταστάσεων και του εκεί φυλασσόμενου αθλητικού υλικού. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή δεν έχει ακόμα δώσει την αναγκαία βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών στις εγκαταστάσεις. Το Δ.Σ. προσπαθεί για αντικατάσταση του εξοπλισμού που κάηκε μέσω δωρεάς από ιδιώτες.

Και σε αυτόν τον όμιλο αναφέρθηκε δυσχέρεια για την εύρεση πτυχιούχου προπονητή. Σε περίπτωση μη εύρεσης προπονητή, θα υπάρχει τεράστιο θέμα για τη λειτουργία του ομίλου.

Η εικόνα που αποκόμισε το κλιμάκιο της ΕΙΟ από αυτές τις συναντήσεις είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι τοπικοί φορείς δεν αναγνωρίζουν όσο αξίζει το κοινωνικό έργο που επιτελούν οι όμιλοι, με αποτέλεσμα να τους δημιουργούν προβλήματα που αγγίζουν τα όρια της βιωσιμότητάς τους.

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πάντα ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα στα σωματεία και στο μέτρο που της επιτρέπει ο νόμος θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να υπάρξει από την Πολιτεία αλλαγή πλεύσης. Να εφαρμοστεί ένα ενιαίο καθεστώς στήριξης των ομίλων, που να διασφαλίζει την βιωσιμότητά τους, όπως και σε κάθε άλλο ερασιτεχνικό, μη κερδοσκοπικό, αθλητικό σωματείο.

Πρόσφατα

Οι ελληνικές συμμετοχές στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Laser 4,7 YOUTH και TECHNO 293 PLUS

Σε δυο νέες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ετοιμάζονται να πάρουν μέρος Έλληνες ιστιοπλόοι. Ο πρώτος αγώνας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4, 7 Youth που θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία από 7

Οι νικητές του Πανελλήνιου Γιούροπ

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Γιούροπ που διοργάνωσε ο Ε.Ν.Ο.Α. Έλαβαν μέρος 22 σκάφη και έγιναν 5 ιστιοδρομίες. Στους άνδρες κέρδισε ο Γεώργιος Καραγιαννίδης

μοιρασου το αρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *