Ιστιοφόρο έκοψε καλώδιο της ΔΕΗ και έγινε έκρηξη, στους Παξούς

Ένα ιστιοφόρο σημαίας Γαλλίας παρασύρθηκε σε αβαθή νερά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα, το κατάρτι του να κόψει καλώδιο της ΔΕΗ και να προκληθεί έκρηξη.

Σύμφωνα με το λιμενικό:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες την 05-08-2020 η Λιμενική Αρχή Παξών, ότι στον όρμο Μογγονησίου ν. Παξών, το Ι/Φ ”VIRGINIA 12” σημαίας Γαλλίας, παρασύρθηκε λόγω έντονων τοπικών καιρικών φαινομένων.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η επικάθιση σου σε αβαθή νερά πλησίον της ακτής, καθώς και η επαφή του ιστίου του με εναέριο καλώδιο του δικτύου της ΔΕΗ και η πρόκληση έκρηξης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος, είχε κόψει το καλώδιο της ΔΕΗ και με τη συνδρομή έτερου σκάφους είχε αποκολληθεί από τα αβαθή.

Το σκάφος με δυο επιβαίνοντες, οδηγήθηκε στο λιμένα Μογγονησίου Παξών, όπου προσέδεσε με ασφάλεια και με τους επιβαίνοντες τους καλά στην υγεία τους, ενώ ο Κυβερνήτης του ”VIRGINIA 12” που συνελήφθη, δήλωσε μηχανική βλάβη του σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *