Ιδιαίτερα αισιόδοξα τα μηνύματα για την αγορά του yachting

Μπορεί η πανδημία να πήγε τα πράγματα πίσω, καθώς όμως όλα δείχνουν η διεθνής αγορά του chartering θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία τα επόμενα χρόνια. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μελέτη “Yacht Charter – Global Market Outlook (2019-2027)” που δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό στην ιστοσελίδα ResearchAndMarkets.com.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία η αγορά του chartering διεθνώς ανήλθε στα 15,36 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και αναμένεται να φθάσει τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027 με τον μέσο σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) να φτάνει στο 7,3% για την περίοδο αυτή.

Η άνοδος της κλίσης προς τον θαλάσσιο τουρισμό και η ανάπτυξη νέων προορισμών είναι μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδηγούν και στην ανάπτυξη της αγοράς. Τα κυριότερα εμπόδια σε αυτό; Οι φυσικές καταστροφές, αλλά και το υψηλό κόστος που συνδέεται με τη ναύλωση.

Με την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος να παίζει καθοριστικό ρόλο πλέον στη ζωή μας, η αγορά των ιστιοπλοϊκών σκαφών δείχνει να έχει μία κερδοφόρα πορεία. Σε αυτό φυσικά συμβάλει και το γεγονός ότι τα ιστιοπλοϊκά σκάφη είναι λιγότερο δαπανηρά ενώ μπορούν να φτάσουν πολύ πιο μακριά από τα μηχανοκίνητα.

Η Ευρώπη φαίνεται πως θα συνεχίσει να κρατά σημαντικό μερίδιο της αγοράς κυρίως λόγω της υψηλής ζήτησης, αλλά και της ευρύτερης ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού σε περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η χώρα μας, όπως άλλωστε και η Κροατία, κατείχαν και θα συνεχίσουν να κατέχουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά ναύλωσης σκαφών στην Ευρώπη. Βασική ιδιαιτερότητα και των δύο χωρών βεβαίως το μοναδικό φυσικό τους τοπίο που τις καθιστούν από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο!

Πρόσφατα

Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες από το Πανελλήνιο του Ν.Ο. Π. Φαλήρου

Από τον ιστορικό Ν.Ο.Παλαιού Φαλήρου και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 420 έγινε η επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας και κατ’ επέκταση του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι 60 αθλητές και αθλήτριες, τηρώντας όλα τα

Το γιώτινγκ “πόλος έλξης” για επενδυτές για τη μαρίνα Καλαμαριάς

Εκ των πραγμάτων ήταν αναγκαία η παράταση έως τις 14 Ιουλίου στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Καλαμαριάς, καθώς υπήρξαν σχετικά αιτήματα από υποψήφιους επενδυτές για να προετοιμάσουν τους

μοιρασου το αρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *