ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Απολίθωμα τιτανοχελώνας σε παραλία του Δήμου Θερμαϊκού

Το εντόπισαν εθελοντές της ομάδας Save Your Hood κατά την επιχείρηση καθαρισμού της παραλίας – Χρονολογείται σε δύο έως πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν

Ερευνητές ανακάλυψαν τρία είδη καρχαρία βαθέων υδάτων που λάμπουν στο σκοτάδι

Επιστήμονες που μελετούν καρχαρίες στα ανοικτά της Νέας Ζηλανδίας ανακάλυψαν τρία είδη, που ζουν σε πολύ βαθιά νερά και λάμπουν στο σκοτάδι.

Πλοία στην υπηρεσία μεταφοράς θαλασσινού νερού σε καρχαρίες και φώκιες

Η θαλάσσια πανίδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και τα τελευταία χρόνια η ρύπανση των ωκεανών θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά της. Η Hamburg Süd πρωτοστατεί, συμβάλλοντας στην προστασία των θαλάσσιων ειδών.

Καρχαρίες και σαλάχια κολυμπούν προς την εξαφάνιση

Ο αριθμός των καρχαριών και των σαλαχιών στους ωκεανούς του πλανήτη έχει μειωθεί κατά 71% από το 1970 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Μέτρα για την προστασία των θαλασσίων κητών λαμβάνει το ΥΝΑΝΠ

Σειρά μέτρων για την προστασία των απειλούμενων φυσητήρων από συγκρούσεις με διερχόμενα πλοία στην Ελληνική Τάφρο προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, ο οποίος σε συνεργασία με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, έσπευσε να ικανοποιήσει σχετικά αιτήματα που υποβλήθηκαν από την WWF Ελλάς, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (IFAW).