Η ΚΙΦΙ απαντά στις κατηγορίες εις βάρος της ΕΙΟ

Λίγο πριν τις εκλογές και με μία καυστική ανακοίνωση η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας δίνει τις δικές της απαντήσεις σχετικά με τις κατηγορίες που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα εναντίον της Διοίκησης της ΕΙΟ και όχι μόνο.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Πλησιάζοντας στην ημέρα των εκλογών που θα αποτελέσει το πρώτο στάδιο λύτρωσης για το άθλημά μας, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις. 

 1. Ξεκινήσαμε ως ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ, όπως κάναμε πάντα, με διάθεση να αντιμετωπίσουμε τις εκλογές με χιούμορ, σαν γιορτή. Δυστυχώς, όμως, βρεθήκαμε όλοι μας αντιμέτωποι με θλιβερά γεγονότα, καθημερινή εκτόξευση λάσπης, εξωιστιοπλοϊκές πιέσεις και εκβιασμούς σε σωματεία, αθλητές, προπονητές και πολλά άλλα.
   
 2. Ζούμε μια πολύ αρνητική δημοσιότητα που έχει δημιουργήσει αποκρουστική εικόνα για την ιστιοπλοΐα, την οποία όλοι μαζί εμείς έχουμε χρέος να αναστρέψουμε, έχουμε χρέος όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ξαναδώσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια στο άθλημά που αγαπάμε. 
 3. Οι νεκροθάφτες του αθλήματός μας είναι συγκεκριμένοι: ελάχιστοι αθλητές και ένας προπονητής και πίσω από αυτούς ο «φρέσκος αέρας» o οποίος δικαίως αναρτά τη φωτογραφία του στα social για να τον γνωρίσουν έστω και από τη φωτό, αφού δεν ξέρει κατά πού πέφτουν τα σωματεία της περιφέρειας. Ουδέποτε στα 8 χρόνια που ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. συμμετείχε σ’ έναν αγώνα στην περιφέρεια, αλλά εμφανιζόταν στις εκδηλώσεις ελίτ στην Ε.Ο.Ε. και στο Ζάππειο.

Και επειδή κάποια στιγμή η αλήθεια αρχίζει να βγαίνει στο φως, ήδη αρχίζει να μετράει απώλειες στρατοπέδου, αφού του κούνησαν μαντήλι ένας υποψήφιος πρόεδρος Ομίλου και ένα διεθνές στέλεχος αγώνων. Έπεται συνέχεια. 

 1. Ασφαλώς η εκτόξευση λάσπης συνεχίζεται:

– Κατηγορούν την Ομοσπονδία ότι πετάει λεφτά στους δικηγόρους. Είναι αλήθεια ότι μέχρι πρόσφατα η Ομοσπονδία μας δεν είχε ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για νομικές υπηρεσίες. Και ύστερα ήλθε ο θεσμικός παράγοντας με τις απανωτές νομοθετικές ρυθμίσεις, τις αναρίθμητες τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια με στόχο τη χειραγώγηση των εκλογών των ομοσπονδιών, την εμμονή για εγγραφή των σωματείων στο μητρώο εν μέσω lock down κράτους και κοινωνίας  σε ασφυκτικές ημερομηνίες, την απόγνωση των σωματείων μας και την έκκληση για βοήθεια. Κι όλα αυτά συνοδευόμενα από παράπλευρες ενέργειες υπονομευτών του αθλήματός μας. Για να βοηθήσουμε θα έπρεπε να είμαστε τουλάχιστον συνταγματολόγοι. Δεν είμαστε και συνεπώς είχαμε χρέος να διαφυλάξουμε τα σωματεία μας και το κύρος της Ομοσπονδίας. Είναι αλήθεια ότι τα 16.000 ευρώ σε δικηγόρους το 2020 ισοδυναμούν τουλάχιστον με 60 πανιά optimist. Και είναι αυτοί που εκτοξεύουν τη λάσπη ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τη δαπάνη αυτή.

– Λασπολογούν σε βάρος της υποψήφιας Προέδρου της Ε.Ι.Ο. Αντιλαμβανόμαστε γιατί. Γιατί είναι γυναίκα. Πώς να δεχτούν αυτήν την επαναστατική ανανέωση….Γιατί ΓΥΝΑΙΚΕΣ είναι οι υποψήφιες Πρόεδροι του Δ.Σ. και της ΕΑΘ για 1Η φορά στα χρονικά της Ιστιοπλοΐας . 

Να υπενθυμίσουμε, λοιπόν, στον γνωστό μισογύνη ότι η ΔΟΕ, και βεβαίως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, έχει κάνει σημαία της το 50-50 σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Αυτοί που έχουν κάνει σημαία την ανανέωση και την αλλαγή και συμμετείχαν 8 ολόκληρα χρόνια στο Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. τί λένε γι΄αυτό; 

Κι ακόμη κάτι: Η υποψήφια Πρόεδρος του Δ.Σ. – που βέβαια συμμετείχε την τελευταία 4ετία στο Δ.Σ. – δεν είναι ανάγκη να επιδεικνύει τη φωτογραφία της στα social, γιατί την ξέρει όλος ο κόσμος, γιατί έχει γυρίσει σε όλα τα σωματεία της Ελλάδας και ξέρει με το μικρό τους όνομα όλους τους και τις Προέδρους. Είναι αυτή η γυναίκα που κατάφερε να γράψει στο μητρώο της ΓΓΑ 123 σωματεία, ώστε να πάρουν τα 2.500 χρηματοδότηση το καθένα. Οταν οι άλλοι διακήρυσσαν ότι τα αληθινά σωματεία είναι μόνο 30, και τα άλλα είναι ΜΑΪΜΟΥ. Και ζητάνε σήμερα την ψήφο τους! Τι ντροπή! 

Αλλά και  η υποψήφια Πρόεδρος της Ε.Α.Θ. είναι πολλά χρόνια στο πλευρό των Ομίλων της Α.Θ. και τους έχει στηρίξει με την βοήθεια και την ενεργή παρουσία της .

– Νέος οικονομικός, διοικητικός και διαχειριστικός έλεγχος στην Ομοσπονδία. Πόσοι ακόμα, αναρωτιόμαστε! Αντίθετα, έχουν περάσει 10 ολόκληροι μήνες που με επιστολές και εισαγγελική παραγγελία ζητάμε τα πορίσματα των δύο προηγούμενων ελέγχων. Δώστε τα πορίσματα επιτέλους. Τί φοβάστε  και δεν τα δίνετε; Μια και δεν απαντούν αυτοί, απαντάμε εμείς: Φοβούνται τα πορίσματα γιατί είναι πεντακάθαρα και αν τα δώσουν δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εκτόξευση λάσπης. 

Και κάτι ακόμα: η Ε.Ι.Ο. δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ είτε σε αθλητή είτε σε προπονητή, σε σωματείο ή προμηθευτή. Αυτό σημαίνει χρηστή διαχείριση

 1. Συνεχίζονται και οι υποσχέσεις τους. Ωστόσο, αυτοί λένε ΘΑ και αντιγράφουν και κάνουν κακή αντιγραφή του προγράμματός μας, και εμείς μιλάμε με το  ΕΡΓΟ μας:
 • Τεράστια ανάπτυξη της περιφέρειας, πολύπλευρη στήριξη, όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανάπτυξης μακριά από την Αθήνα.
 • 2η Ομοσπονδία στο πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ της Γ.Γ.Α. μεταξύ 48 ομοσπονδιών.
 • 25-30 μετάλλια κάθε χρόνο από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια.
 • Σπουδαίοι διεθνείς αγώνες στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο.
 • Εγγραφή 123 σωματείων μας στο Μητρώο της ΓΓΑ από τα οποία τα 113 με δραστηριότητα.
 • Οριζόντια χρηματοδότηση όλων των εγγεγραμμένων στο μητρώο σωματείων μας.
 • Μετά από μεγάλο αγώνα 17 χρόνων από το 2004 με παραστάσεις και αλληλογραφία στην ΓΓΑ και στο Υπουργείο Ναυτιλίας ,επιτέλους θα εφαρμοστεί ο νόμος τα ναυταθλητικά σκάφη των εγγεγραμμένων στο μητρώο της ΓΓΑ Ομίλων μας να απαλλάσσονται από τη βαριά φορολογία .
 • Και το έργο μας συνεχίζεται με  το νέο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που δίνει ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη και πρωταθλητισμό και κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων μας, Ολυμπιονίκες και από την Περιφέρεια. Αυτό το νέο πρόγραμμα θα κληθούν να υλοποιήσουν τα 15 νέα στελέχη, άνδρες και γυναίκες , που θα απαρτίζουν το νέο πλήρως ανανεωμένο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Αυτό το πρόγραμμα αγκαλιάζουν τα εκατοντάδες στελέχη των Ομίλων μας , αλλά και οι χιλιάδες αθλητές για τους οποίους έχουμε δώσει όρκο ότι δεν θα εργαλειοποιήσουμε με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο.
 1. Απευθυνόμαστε, επίσης, στους αυτοαποκαλούμενος υπέρμαχους κατά της διαφθοράς, τους εξυγιαντές του χώρου. Ας βγούνε επιτέλους από μόνοι τους να μιλήσουν για δύο περιστατικά που τους αφορούν. Το πρώτο αφορά τέως έφορο και νυν πρόεδρο ομίλου που πιάστηκε στα χέρια με προπονητή του – ξέρει αυτός τί λέμε – και  το δεύτερο αφορά νυν προπονητή και παλιό αθλητή που ξυλοκόπησε άγρια συναθλήτρια του και την έστειλε στο νοσοκομείο. Ας το κάνουν σύντομα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθούν.
 2. Τέλος, να υπενθυμίσουμε σε όσους ηθελημένα το ξεχνούν ότι από την ΚΙ.Φ.Ι. πέρασαν όλοι και μέσω αυτής αναδείχθηκαν. 

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΚΙ.Φ.Ι. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *