Επίσημη επίσκεψη γνωριμίας της Ε.Ν.Π.Ε.Ν. στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την 10-06-2021 κλιμάκιο της Ε.Ν.Π.Ε.Ν. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παπουτσή Κωνσταντίνο επισκέφθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και είχε συναντήσεις με τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη, τον Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο Κωνσταντίνο, τον Αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο κ. Κλιάρη Θεόδωρο, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του εν λόγω Υπουργείου.

Στις συναντήσεις αυτές ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Π.Ε.Ν. είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει από κοντά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τις μέχρι τώρα προσπάθειές της που είχαν ως αποτέλεσμα να δοθούν άμεσες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κλάδος λόγω της πανδημίας, αλλά και για το γρήγορο άνοιγμα του θαλάσσιου τουρισμού που ήδη βιώνουμε στα νησιά μας και μας γεμίζει ελπίδα για καλύτερες μέρες στη συνέχεια.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε για την επερχόμενη τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για το yachting, που θα ολοκληρωθεί σύντομα. Το νέο αυτό πλαίσιο θα αποτελέσει σταθμό στο χώρο του yachting και θα βάλει τέλος σε αναχρονιστικές νομοθεσίες που για δεκαετίες αποτελούσαν την τροχοπέδη στην ανάπτυξη του. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιβράβευση και δικαίωση για το μεγάλο αγώνα που έδωσε η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της και η οποία εξέλιξη αυτή θα δώσει οικονομική ανάσα στα νησιά μας και ιδιαίτερα στα ακριτικά.

Ο κ. Υφυπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει κάποια προβλήματα του κλάδου μας που του εκθέσαμε για την απρόσκοπτη συνέχιση του επαγγέλματός μας, ενώ ο κ. Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  μας διαβεβαίωσε ότι με την επερχόμενη αποφοίτηση από τις σχολές  των νέων Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων θα ενισχύσει τις Λιμενικές Αρχές της νησιωτικής Ελλάδας.

Τέλος σε όλους τους παραπάνω δόθηκε πρόσκληση για τα εγκαίνια των γραφείων της Ε.Ν.Π.Ε.Ν.  που θα λάβουν χώρα την 12-09-2021 και ώρα 18:30 στη Μεγίστη, που είναι και η έδρα της Ένωσής μας.

Πρόσφατα

Οι ελληνικές συμμετοχές στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Laser 4,7 YOUTH και TECHNO 293 PLUS

Σε δυο νέες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ετοιμάζονται να πάρουν μέρος Έλληνες ιστιοπλόοι. Ο πρώτος αγώνας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4, 7 Youth που θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία από 7

Οι νικητές του Πανελλήνιου Γιούροπ

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Γιούροπ που διοργάνωσε ο Ε.Ν.Ο.Α. Έλαβαν μέρος 22 σκάφη και έγιναν 5 ιστιοδρομίες. Στους άνδρες κέρδισε ο Γεώργιος Καραγιαννίδης

μοιρασου το αρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *