Μία οριστική απάντηση ζητά από τον Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. η Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου

Την απάντησή της απέστειλε η Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου μέσω του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας κου Ιωάννη Μωραΐτη στην επιστολή του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.. Υπενθυμίζουμε ότι, μέσω της τελευταίας του επιστολής προς τον Παραχωρησιούχο, ο Σύνδεσμος λίγο-πολύ ζητούσε να υπογραφεί το Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής της μαρίνας προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι συζητήσεις που αφορούν στις αλλαγές της μαρίνας που τον επηρεάζουν και ειδικότερα την απομάκρυνση από τον χώρο των αυθαίρετων κατασκευών που εξυπηρετούν τις ανάγκες δραστηριότητας ορισμένων μελών του.

Στην επιστολή του ο κος Μωραΐτης αναφέρει τις προσπάθειες που έγιναν να εντοπιστούν τα προβλήματα της μαρίνας Αλίμου εκ μέρους της εταιρείας απ’ όταν ακόμα η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ήταν Προτιμητέος Επενδυτής ενώ ειδικά για το θέμα των παράνομων κατασκευών τονίζει ότι θα ήταν αδύνατο να συναινέσει στην παραλαβή ενός λιμένα εντός του οποίου βρίσκονται ‘αυθαίρετες κατασκευές και παράνομοι καταληψίες’ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Για τον λόγο αυτό άλλωστε και προκειμένου να δοθεί μία άμεση λύση είχε προτείνει, με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ, την κατασκευή αδειοδοτημένων εγκαταστάσεων για τα μέλη του Συνδέσμου.

Από την πλευρά του ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. ενώ αρχικά περίμενε να μπεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, στη συνέχεια έθεσε ως προαπαιτούμενο την υπογραφή Πρωτοκόλλου, τακτική η οποία στόχο έχει την σκόπιμη καθυστέρηση της όποιας λύσης επί του ζητήματος όπως υποστηρίζει η Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ενάλιον, οι ιδιοκτήτες των αυθαίρετων αυτών κατασκευών είναι αρνητικοί στο να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος της αγοράς των κοντέινερς ακόμα κι αν αυτά στη συνέχεια περάσουν στην ιδιοκτησία τους, σύμφωνα με την πρόταση που τους έχει γίνει, ενώ επικαλούνται την οικονομική δυσχέρεια που έχει προκαλέσει η πανδημία με τα σκάφη στην συντριπτική τους πλειοψηφία να παραμένουν έως και σήμερα δεμένα.

Τέλος, στο αίτημα του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. να του γνωστοποιηθούν οι όροι της σύμβασης παραχώρησης, η Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου, θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, απαντά ότι αυτοί, στο βαθμό που αφορούν τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη μαρίνα, τους έχουν ήδη γνωστοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ενώ στο θέμα που αφορά την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί ξεκαθαρίζει ότι οι όποιες σχετικές αποφάσεις θα κινηθούν στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη την προσφορά, τη ζήτηση, τον ανταγωνισμό καθώς και τα δεδομένα των ενεργών Υφισταμένων Συμβάσεων ελλιμενισμού τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το τί θα γίνει στη συνέχεια μένει να το δούμε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανάπλαση της μαρίνας είναι ένα έργο που λαμβάνει θερμή υποστήριξη αφού, σύμφωνα με το Πλάνο Ανάπτυξης, με δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 σκαφών αναψυχής, θα αποτελεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό πόλο αναψυχής και επιχειρηματικής δραστηριότητας συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, αλλά και το ότι ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διεκδικήσει τη διατήρηση του προνομιακού επαγγελματικού τιμολογίου.

Από την πλευρά του ο Παραχωρησιούχος δηλώνει αποφασισμένος να τηρηθεί η νομιμότητα εντός της Χερσαίας Ζώνης της μαρίνας έχοντας εξαντλήσει κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης σχετικά με το θέμα και καλεί τον Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. να δώσει μία οριστική απάντηση έως το τέλος του μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *