Εκπαιδευτικά

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του ιστορικού “BEAR”- Δόθηκε τέλος σε μυστήριο δεκαετιών

Μετά από 58 ολόκληρα χρόνια εντοπίστηκε το ναυάγιο του πλοίου της αμερικανικής ακτοφυλακής “Bear”. Θοδωρής Κολυδάς Στις 14 Οκτωβρίου 2021 με δελτίου τύπου στη Βοστώνη, η Αντιπλοίαρχος Nancy Hann, εκ

Διαβάστε το άρθρο

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ

Γιατί ο ουρανός είναι γαλανός;

Η συντριπτική πλειοψηφία -κοιτάζοντας το γαλάζιο χρώμα του ουρανού -πιστεύει ότι το γαλάζιο χρώμα που βλέπει στον ουρανό, είναι το πραγματικό χρώμα του. Η αλήθεια είναι ότι το χρώμα του

TOP SAILORS

Μια φορά, ο Τάσος Μπουντούρης έσπασε ένα ποτήρι και ήπιε τα γυαλιά με νερό

Το Contra.gr και η Μαρία Καούκη συνάντησαν τον Έλληνα θρύλο και Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας στο Μικρολίμανο, δηλαδή στην έδρα του. Εκεί, παρέα με τον καπετάν Γιάννη, αφηγήθηκε ιστορίες πραγματικής, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ,

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστορία του «Ναυάγιου»

Διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ζακύνθου με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Πρόκειται για το ναυάγιο του λαθρεμπορικού πλοίου «Παναγιώτης», που συνέβη την 1η Οκτωβρίου 1980 στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού.

Ξεκίνησαν τα μαθήματα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας από την ΠΕΚΕΒ

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, η «Φάτα Μοργκάνα» της ΠΕΚΕΒ άνοιξε και πάλι τα πανιά της με το νέο τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής θάλασσας, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

Αφιέρωμα στην Αφρόεσσα – Το εντυπωσιακό σκάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το έκανε δώρο στην Άννα Μαρία για τα 60α γενέθλιά της (φωτό – βίντεο)

Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την ιστιοπλοϊα είναι γνωστή καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 και είναι σαν όλη αυτή η εμπειρία να ενσαρκώθηκε στην Αφρόεσσα.

Το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία της θάλασσας και η τραγική ιστορία του Donald Crowhurst

Αγγλία, τέλη της δεκαετίας του ’60. Είναι η εποχή του αντικομφορμισμού, της απελευθέρωσης, της αμφισβήτησης. Η δεκαετία που επέτρεψε στον άνθρωπο να ονειρεύεται, να θέτει στόχους και να τους ξεπερνά, επιτυγχάνοντας το ακατόρθωτο.

Περί προλήψεων και άλλων… παράδοξων στη θάλασσα

Η ναυτική λαογραφία έχει να διηγηθεί προλήψεις και δεισιδαιμονίες, τις οποίες συχνά πιστεύουν οι άνθρωποι της θάλασσας, όσο και αν στους «στεριανούς» φαίνονται ανούσιες, ακόμα και κωμικές. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα

Η θάλασσα και οι παραλίες της Ελλάδος, με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, έχουν κάνει τον θαλάσσιο τουρισμό μία δραστηριότητα πολύ δημοφιλής στην χώρα μας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους ξένους επισκέπτες.

Ναυτικοί που δεν πεθαίνουν

Είναι οι φανταστικοί χάρτινοι ναυτικοί, ήρωες της 9ης τέχνης, ατσαλάκωτοι πρωταγωνιστές σε κόμικς που ξέφυγαν από το μπλοκ του σχεδιαστή τους, ζωντάνεψαν, όρμησαν και κατέκτησαν ολάκερο τον πλανήτη. Μπορεί να κατηγορήθηκαν για προπαγάνδα, να έγραψαν για αυτούς τα μύρια όσα, όμως υπήρχαν περασμένες δεκαετίες που οι εβδομαδιαίες εκδόσεις, των περιοδικών που είχαν το όνομά τους, δεν προλάβαιναν να σταθούν στα περίπτερα και ξεπουλούσαν με σχεδόν αστέγνωτα μελάνια.