Δραπετσώνα: Tο υπουργείο Ναυτιλίας εγκρίνει την απόρριψη επεξεργασμένων αποβλήτων στη θάλασσα

Πολιτικό σάλο και έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τις ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που εμφανίζεται «συνεργό» στο περιβαλλοντολογικό έγκλημα στην περιοχή της Δραπετσώνας.

Τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι της Δραπετσώνας δεν έχουν σταματήσει να εκφράζουν την οργή τους για τη συνεχιζόμενα επεισόδια έντονης δυσοσμίας, αλλά και τις υψηλές συγκεντρώσεις καρκινογόνων ρύπων όπως το βενζόλιο, με τους ειδικούς να κατατείνουν ότι στην εκτίμηση ότι πηγή της δυσοσμίας και της ρύπανσης είναι οι εγκαταστάσεις της Oil One στην περιοχή των Λιπασμάτων. Σε αυτή την κατάσταση προστίθεται και ένας ακόμη περιβαλλοντικός κίνδυνος, που αφορά τη θαλάσσια περιοχή.

Οι νεότερες αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές, καθώς δημοσίευμα του in.gr έφερε στο φως τη θετική γνωμοδότηση που έδωσαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων των εγκαταστάσεων της εταιρείας Oil One, συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη.

Εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας επιτρέπεται, ουσιαστικά, στην Oil One να ρίχνει σε έκτακτες περιστάσεις επεξεργασμένα υγρά απόβλητα προς τη θαλάσσια περιοχή της λιμενικής ζώνης. Ενώ αρχικά το υπουργείο φαινόταν να νίπτει τας χείρας του, δηλώνοντας περίπου αναρμόδιο, αποδεικνύεται ότι έχει άμεση εμπλοκή.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εξέδωσε στις 28/07/2020 απόφαση για τη τροποποίηση της ΑΕΠΟ (των περιβαλλοντικών όρων δηλαδή) της Oil One, στη βάση και της θετικής γνωμοδότησης των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα του υπ. αριθ. πρωτ. 3122.1-Λ54/30594/25-05-2020 εγγράφου ΔΙΛΙΚΥΠ/ΥΝΑΝΠ, που υπογράφει ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων Λιμ. Πολιτικής κ Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (προφανώς με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού κ. Γ. Πλακιωτάκη).

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *