Ας αφήσουμε επιτέλους τα θαλάσσια σπορ να αναπτυχθούν

Φωτογραφία DESIPRIS | Pexels

Η ευχάριστη είδηση για την Επικελευστή του Λιμενικού Σώματος Μαρία Χαϊδεμένου και τις εξαιρετικές επιδόσεις της στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SUP μεγάλων αποστάσεων δυστυχώς δεν μας ήρθε μόνη.

Κι αν στην αρχή μας φάνηκε κάπως αστεία η συγχαρητήρια ανάρτηση του ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ. λόγω της αναφοράς στην ένταση του ανέμου που έφτασε τα 7 μποφόρ κατά τη διάρκεια των αγώνων και της αντίφασης σε σχέση με τους περιοριστικούς κανόνες, ένα άλλο κείμενο ήρθε να μας προσγειώσει και πάλι στη δύστυχη τη μαύρη την πραγματικότητα.

Πρόκειται για ένα άρθρο στη γερμανική ιστοσελίδα surf-magazin.de που με λίγα λόγια προειδοποιεί τους λάτρεις των watersports και κυρίως τους windsurfers και τους αθλητές του SUP για τον περιοριστικό κανονισμό των 25 και 20 κόμβων αντίστοιχα που ισχύει στη χώρα μας.

Το άρθρο αυτό φυσικά δεν είναι το μόνο που έχει γραφτεί στον ξένο τύπο σχετικά με τα όσα συμβαίνουν εδώ αφού η είδηση ότι πλέον το λιμενικό έχει αρχίσει να κυνηγάει και να μοιράζει τσουχτερά πρόστιμα σε όσους απολαμβάνουν τα θαλάσσια αθλήματα υπό τις ‘δυσμενείς καιρικές συνθήκες’ των …6 μποφόρ γρήγορα έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των social media.

Το ελληνικό κράτος όμως και δη το ελληνικό Λιμενικό Σώμα φαίνεται πως γνωρίζουν καλύτερα από όλους, μαζί και από την Διεθνή Ομοσπονδία – World Sailing.

Κι είναι αστείο πραγματικά, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που η πανδημία έχει θερίσει κάθε έννοια εξωτερικής δραστηριότητας, εταιρείες κολοσσοί όπως είναι οι εταιρείες κρουαζιέρας, να αναδεικνύουν τη χώρα μας και όλα όσα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη, και το λιμενικό από την άλλη πλευρά να κάνει τα πάντα για να σαμποτάρει έναν άλλο κλάδο του τουρισμού, τον θαλάσσιο αθλητικό τουρισμό.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που εν τέλει το μόνο που καταφέρνει είναι να διασύρει διεθνώς τη χώρα μας. Χρειάζεται όμως συντονισμένη προσπάθεια από όλους προκειμένου κάποια στιγμή να δούμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Ε. Μέντη

One Comment on “Ας αφήσουμε επιτέλους τα θαλάσσια σπορ να αναπτυχθούν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *